гел лак

Гел лак – грижа и премахване по безопасен начин в домашни условия.

Модерните жени имат все по-високи изисквания и съответно по-високо е и качеството на новите предложения, направени от водещите компании в света. Гел лакът определено изпреварва останалите популярни техники за красив, блестящ и дълготраен маникюр. Той е това, което дамите отдавна търсеха. Тънък, гъвкав, кристално чист и най-важното – много устойчив и издържлив до 2-3 седмици – какво повече да се изисква от един лак за нокти?

Гел лак – грижа и премахване

Гел лаковете веднага попадат в категорията на мултифункционалните продукти заради способността им да служат като естествено покритие на ноктите, наслагване на върха им, както и формулата за удължаване на ноктите и скулптурането им. За получаване на качествено направен маникюр е добре да се доверите на специалист. Опитите в домашни условия да поставите или премахнете гел лак от ноктите на ръцете или краката си може да отнемат повече средства и време за “поправяне” на грешките ви.

Понякога се наблюдава алергична реакция към някоя от съставките на продукта, така че ако забележите зачервявания или имате сърбеж по крайниците, не се колебайте да се върнете в салона за красота. След като се сдобиете с гел лак, трябва да се грижите за него с много внимание. За да издържи в перфектен вид до 3 седмици, спазвайте следните правила:

  • Носете гумени ръкавици, докато вършите домакински задължения като миене на съдове или пране, за да не могат водата и химическите вещества в препаратите да развалят маникюра ви
  • Веднъж седмично си запазете част при маникюристката ви, защото естествените ви нокти, които растат отдолу под гела могат да развалят вида на маникюра ви
  • Периодично нанасяйте топ лак отгоре, за да избегнете пожълтяването и чупенето на ноктите
  • Препоръчително е да използвате лосиони или масла, с които да мажете кутикулите около ноктите си, за да ги овлажнявате и омекотявате
  • Ако счупите нокът с гел лак, не се опитвайте да го оправите. Той трябва да бъде отстранен и изграден отново, така че си запазете час при маникюристката при първа възможност. Дори и да решите да смените цвета, който вече ви е омръзнал, отново го направете в салона за красота.

Премахването на гел лак изисква определени продукти и време. Отделете си около 30 минути и набавете следните помощници, за да изчистите ноктите си: 10 парчета алуминиево фолио с размер 5 х 5 см, памук, портокалова пръчка за избутване на кожичките, пила за полиране, масло за кожички и продукт за отстраняване на гел лак (ацетон). След това следвайте указаните стъпки:

1. Започнете да търкате с пилата върху плочката на ноктите си, много внимателно. Нужно е да се свали само блясъка отгоре на лака. По този начин ще стане по-лесно отстраняването на цвета.

2. Подхранете ноктите си. Продуктите на ацетонова основа имат свойството да разрушава пигментите на лака за нокти, но също така са доста вредни за кожата. Защитете зоните около ноктите си като ги намажете с маслото. То ще послужи като защитна бариера.

3. Напоете памучетата с ацетон и притиснете плътно към всеки един от ноктите си. Закрепете добре отгоре с парчетата фолио.

4. Тази стъпка не е за подценяване, за да премахнете гел – лака си в къщи. Бъдете търпеливи. Изчакайте така 10-15 минути. След това махнете фолиото и проверете за резултата. С избутвача за кожички пробвайте да отлепите лака. Трябва да се случва лесно. Ако видите, че се маха трудно, не продължавайте. Така ще нараните плочките на ноктите си. Завийте ги отново с памук и фолио. Изчакайте още 5-7 минути. Повторете опита с избутвача.

5. Когато махате фолиото, премахвайте го нокът по нокът. Не на всички 10 нокътя едновременно. Когато си свършите работата с единия нокът, тогава махнете фолиото от следващия. Това е нужно, защото че гел – лакът може да се втвърди отново след махането на памука.

6. Хидратирайте дехидратираната нокътна плочка с масло за кожички и нокти. Втрийте го с нежни масажни движения. Изчакайте да попие. Не лакирайте на ново ноктите си поне за един ден.