Маникюр

Къси нокти – как да изглеждат по-дълги

къси нокти

Ако имате къси нокти и искате те да изглеждат по-дълги, това може да се постигне с лекота и няколко трика. Все пак всяка дама е наясно, че щом става въпрос за красота, веднага след грижите за лицето се нареждат тези за ръцете. Красивият маникюр завършва безупречния външен вид.

Къси нокти – как да изглеждат по-дълги

къси нокти

Късите нокти имат своите предимства – по-лесни са за поддържане, по-удобни и с тях домакинската работа се извършва по-лесно. Дизайнът в маникюра е по-интересен, а смяната на лака отнема по-кратко време. Но за да изглеждат добре, първо се погрижете за кожата на ръцете, а след това оформете своите къси нокти добре. Овлажнявайте ги редовно с подхранващи и хидратиращи кремове и масла, за да бъдат нежни крайниците ви също както останалата кожа по тялото ви. След душ, вземете комплект за маникюр и старателно се погрижете за ноктите си. Избутайте нежно кутикулите, а след това с пила ги оформете да са еднакви и полирани. Когато търсите подходящата форма, следвайте естествената линия на нокътната плочка и се уверете, че изглежда хармонично с пръстите. В повечето случаи, овалната и бадемовата форма са най-подходящото решение за къси нокти.

къси нокти

След като свършите с грижата за кожата и формата на ноктите е време да ги оцветите. Преди да нанесете лак за нокти, сложете един слой база. Тя действа като основа за грим за нокти, прави тонът по-лъскав и предпазва ноктите от пожълтяване. Матираната текстура прави вида по-завършен и е предпочитана за база. След като изсъхне, нанесете желания цвят отгоре.  Правилният избор на лак играе критична роля в удължаването на ноктите. Трябва да се отбележи, че гамата е доста широка, така че не се ограничавате изобщо.

къси нокти

Най-добрият избор за къси нокти са пастелните и телесните цветове лак. Ако оставите предразсъдъците си за това, че са бледи ще се изненадате положително колко добре изглеждат. Те визуално продължават линията на пръстите, като ги правят да изглеждат по-тънки и издължени. За най-добър резултат изберете нюанс, който е с един тон по-светъл от тена на кожата ви. Започнете от средата, а след това в посока към краищата. Повторете 3-4 пъти, за да покриете плътно нокътната плочка. Внимавайте да не попадне от лака под кожичките, затова може да оцветите на 1 мм от кутикулите.

къси нокти

Избягвайте тебеширено-бяло, защото то е най-лош вариант за къси нокти. От друга страна, тъмните тонове изглеждат чудесно върху тях. Лакове в тъмно синьо, руж или дори черни цветове привличат цялото внимание към формата на ноктите. Единственото правило, което трябва да спазвате в този случай е да оставите 3-4 мм от всяка страна на ноктите непокрита. Това ще създаде илюзия за по-издължени нокти, а страничната част ще се смеси с пръстите ви.

Червеното също е перфектен избор. Всъщност, то изглежда блестящо върху всякаква дължина и форма на ноктите. И при него използвайте същата техника, както при тъмните цветове.

къси нокти

Текстурата на вашия лак за нокти не е по-малко важна. Матовите цветове винаги печелят, ако желаете да удължите вашите къси нокти. Лек блясък в лака ще привлече вниманието към ръцете ви, така че може лесно да се използва, докато искрящият блясък трябва да се избягва, ако се прилага на всички нокти.

Изберете сходни нюанси от един цвят и ги нанесете върху всички пръсти последователно, като започнете от най-светлия и завършите с най-тъмния. Розово, виолетово, синьо и зелено изглеждат изключително върху къси нокти.

къси нокти

Вертикалните линии помагат за удължаване на ноктите по-добре от всичко друго. Може да сложите по една линия върху всеки пръст или по няколко. Диагоналните линии също са чудесен вариант за издължаване.  Френският маникюр във всичките му вариации също е перфектна идея.

Животинските и етно принтовете веднага ще привлекат погледите върху маникюра ви, независимо дали сте лакирали модерно само един или всичките десет пръста.

къси нокти

За дамите с масивни ръце препоръчваме да носят много бижута върху тях – пръстени, гривни, верижки. След като лакът върху ноктите ви изсъхне, нанесете един слой топ лак, който ще го запази за по-дълго и ще му донесе допълнителен блясък. Постарайте се пръстите на ръцете и краката ви да са в един и същи цвят.

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

къси-нокти

 

Inline
Inline