лесен маникюр за Коледа

Един от любините ни празници наближава с всеки изминал ден и по тази причина решихме, че някои от вас ще искат да си направят лесен маникюр за Коледа сами. Попаднахме на 6 идеи, които намираме за не чак толкова трудни и лесни изпълними в домашни условия. Започваме с много сладко предложение, а именно маникюр като онези захарни пръчици и бонбони, които се продават най-вече по Коледа. За целта ви са необходими два лака – единият в червено, а другият в бяло. Първо започнете с пръста с декорацията – лакирайте го в бяло, а всички останали пръсти в червено. По същия начин направете и с другата ръка. Изчакайте да изсъхне лакът. След това с помощта на лентички, които ще залепите с различна дебенина, ще направите декорацията. Лакирайте с червен лак върху лентите, изчакайте да изсъхне и накрая ги отлепете. Завършете маникюра с топ лак за повече блясък.

лесен маникюр за Коледа

За този лесен маникюр за Коледа ще са ви нужни 3 броя лак – един в тъмен цвят, сребрист и червен. Първо лакирайте всички нокти в избрания от вас тъмен нюанс и след като изсъхне избрания нокът за декорацията го облепете с лепенки, както е показано на снимката, за да се получи сребристото квадратче. Когато нанесете сребристия лак го изчакайте малко и с помощта на лак с тънка четка нарисувайте панделка. Готово!

лесен маникюр за Коледа

Продължаваме с още една идея за лесен Коледен маникюр в сребристо с червени Коледни шапки. Първо нанесете сребристия лак, след което нарисувайте с тънка четка в червено шапчиците. С бял лак направете вълнообразни линии по върха на нокътната плочка и добавете точка на върха на шапката. Накрая с черно очертайте линията на Коледната шапка.

лесен маникюр за Коледа

Елхата несъмнено е най-популярният символ на Коледа и защо да не я включите в Коледния маникюр. Оцветете в избран нюанс всички нокти и тези, на които искате да нарисувате елха, ги облепете с лепенки, както е покано на снимката. Лакирайте елхата в зелено и я декорирайте по желание с камъчета. Ако няма с какво да ги залепите, алтернативен вариант е да сложите точки с цветен лак в подходящ цвят.

лесен маникюр за Коледа

Ето и една закачлива идея за лесен маникюр за Коледа. Лакирайте се в червено и на сътветните пръсти нарисувайте първо главата и ушите на елена с кафяво-сив нюанс. С бял лак направете две точки за очи, които леко запълнете с черно. Очертайте с черно еленчето и му добавете рогца.

лесен маникюр за Коледа

Последното ни предложение е със снежен човек. Лакирайте се в син нюанс, с бял лак направете тялото на снежния човек. С помощта на черна тънка четка му нарисувайте очи и копчета, с червено шал и по желание добавете шапка в сиво.