Маникюр

Ползите от педикюра

polzite ot pedikura

Днес ще разглеждаме какви са ползите от педикюра? Когато си запазвате час за процедури, които са полезни за вашето здраве и външен вид педикюрът, обикновено, не присъства в този списък. Повечето жени гледат със снизхождение към него и го приемат по-скоро като глезотия. Но педикюрът е много повече от това. Все пак получаваме само един чифт крака през живота си, нали? И както се грижите за ръцете си и редовно си обновявате маникюра, толкова грижовни трябва да сте и към вашия педикюр. За това трябва да им дадете дължимата грижа и да си назначите спа процедури и за тях.

Какви са ползите от педикюра?

pedikur polzi nokti

1. Предотвратяват инфекциите

Ако не сте склонни да хидратирате краката си ежедневно, педикюрът е важен източник за овлажняване. Хидратираните крака ви предпазват от образуване на пукнатини, които причиняват инфекции. За да получите необходимата хидратация за своите крака между посещенията ви до салона, използвайте крем за крака.

2. Спира мазолите

Допълнителната хидратация пречи на появяването на мазолите. Мазолите са начини на самия организъм да се защити. Местата, където има често триене на кожата се появява мазоли, но при по-агресивно натъртване мазолите могат да се превърнат и в рани или язви.

3. Насърчава за по-здравословен начин на живот

Масажът на краката ще ускори кръвообращението в ходилата. Това е една индиректна, но добра процедура, която ще ви накара да се почуствате добре и ще премахне умората от високите обувки и ежедневните разходки по задачи.

4. Педикюр за по-здрави стави

Масажът и топлата вода са нещата, които ще подпомогнат за общото здраве. Чрез масаж на краката вие обхващате всичките си стави в едно кръгообразно движение и така намалявате сковаността. Накисването на краката в топла вода също може да помогне за облекчаването на стреса върху ставите и временно премахва болката.

5. Не всеки тип педикюр върши работа

Не всички салони за педикюр са добри. Много от тамошните практики повече вредят, отколкото помагат. Стойте далеч от салони, където се използва масажни вани, тъй като те не са в състояние да бъдат изцяло почистени. Също така стойте далеч от тези пили, които са по-остри от нормалните. Интензивното ексфолиране с тези инструменти създава малки отвори на краката си, които може да предизвикат разпространение на инфекции. И точно, както кожичките не трябва да се режат при маникюра, така и не трябва да се премахват и при педикюра.