елегантна визия

Елегантността е изискан маниер съпроводен от изящество и финес. Тя е призвание, тя е същностна характеристика и не може да бъде изкуствено пресъздадена. Всеки един излишен детайл, всяко едно явно усилие разваля магията на изтънчеността. Въпреки натуралната елегантност, дрехите са тези, които подчертават това класно излъчване.

Мислейки си за елегантна визия първото нещо, което възниква в главите ни са героините от ретро филмите. Черно-бели картини, които представят едни жени с порцеланова кожа, съблазнителен поглед и дрехи, които колкото показват, толкова и прикриват. През годините елегантността и женствеността вървят хванати ръка за ръка, а емблематичните образи на класическия Холивудски период са олицетворение на елегантността.

За жени, които са световно известни и получават дрехи, обувки и аксесоари от всички възможни модни марки, едва ли са изпадали във всеизвестната и много популярна за нас дилема “Да ям или да си купя това”. Бюджетът е нещо, което никога не е притеснявало тези шикарни дами. Как да се справим обаче ние, простосмъртните, когато нямаме някой световноизвестен дизайнер на “speed dail”, към когото да се обърнем, когато имаме точно 100 лв, с които трябва да измислим някакъв приличен тоалет.

Ние решихме да заложим на добрата стара класика и намерихме подходящите 3 айтъма за перфектната визия:

елегантна визия

Рокля – H&M – 40лв.

Малка черна рокля с дълъг ръкав и поло. Тази рокля от H&M очертава извивките ви без да изглежда евтино и вулгарно. Този тип рокли трябва да бъдат визприемани като бели платна. Те не са самодостатъчни. Носещият ги трябва да внесе от своя собствен стил към него, както и да ги обагри с аксесоари.

елегантна визия

Слънчеви очила – Bershka – 19.95лв

За случая ние сме избрали слънчеви очила от Bershka. Те са в кафявата гама и с котешка форма, която да придаде към визията желания ретро дух. За дамите със светла коса предлагаме да си оставят косата да пада свободно на раменете и да създава контраст с черното и хармония с кафявите очила. Добавете и червено червило към грима си. Тъмнокосите могат да си приберат къдриците в един небрежен кок – така ще изпъкнат очилата, както и ще открият врата си.

елегантна визия

 

Бежови обувки на висок ток – Deichmann – 39,90 лв.

И тъй като сме се отдали на минимализма и неутралните цветове, които са за да придадат само определени щрихове към визията и да подчертаят елегантността, сме подбрали и обувки на висок ток в бежово и черно.