majka moda

Мъжка модатенденции пролет-лято 2016. Всичко актуално от подиума.

Пролетните мъжки колекции са на лице още от миналогодишния есенен сезон. Общата тенденция в моделите дрехи за мъже е завръщане към широки силуетите и ярки щампи. Дизайнерите са се разровили достатъчно дълбоко в миналото и са поели някои основни типови силуети от 50-те години на актуалните за това време мъжки облекла, принтове и щампи от 70-те години. Нека да видим кои са основните тенднеции в мъжката мода и в какво може да видим облечени за топлия сезон едни от най-модерните мъже.

Мъжка мода – тенденции пролет-лято 2016

majka moda

Гащеризони 

Гащеризоните са тенденция, която не е на върха на своята популярност. В много колекции на пролет-лято 2016 те са налични в няколко визии, които не са толкова многобройни. Вярваме, че скоро това е бъдещето на мъжкият костюм. Има всякакви модели – от спортни, до такива, които са много бизнес настроени. Да отбележи, че те са били особено популярни през 70-те.

majka moda

Къси панталони

Късите панталони продължават да печелят челно място под слънцето и в гардеробите на много мъже. Ако се съди по това, колко добре са представени шортите през пролетните мъжки колекции, както и онези, които дизайнерите предлагат да се носят, то пролетта тази година ще започне достатъчно рано.

majka moda

Принтове

Принтовете са често много ярки и привличащи вниманието, а това са едни от най-очевидните и най-силните тенденции при мъжката мода за пролетта и лятото на 2016 г. Преди това щампите се забелязваха предимно върху тениските, а по-късно се преместиха и към ризите. Сега можем да ги видим на сака, ризи и връхни дрехи като якета и шлифери. Най-популярната тема при принтовете са сложните флорални мотиви и геометричните щампи.

majka moda

Овърсайзд силуети

Скини и слим ерата на мъжкия костюм идва към своя край и мъжките колекции за пролет-лято 2016 потвърждават това предположение с всички възможни доказателства. Тесните силуети са малцинство и това се наблюдава особено при мъжките костюми и шлифери. Повечето от обемните панталони, както и широките, дълги якета, ни напомнят на мъжкият стил на следвоенните години на американските филми, а някои модели и колекции се взаимстват от мъжкия стил от края на 80-те години.

majka moda

Бомбър якета

Съвременните бомбъри не могат да бъдат толкова готини, колкото своите славни предци от 50-те, но те все пак са бомбъри. Типичната кройка на това легендарно яке не оставя съмнение, че е той самият, въпреки богатството на цветове и щампи, бомбърът на пролет 2016 абсолютно не предизвика асоциация с военния стил. Ако бруталността и историческата истина за вас е по-важна от съвременните материали, форми и щампи – никой не ви спира да си купите яке, което ще бъде възможно най-близо до оригинала. Alpha Industries още ги шият.

Мъжка мода – тенденции пролет-лято 2016

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda

majka moda