парижки шик

Парижки шик – как да постигнем стила на французойките?

Парижкият шик си остава един от най-подражаваните стилове, а Седмицата на модата в Париж бие всички останали (в Ню Йорк има прекалено много вълна и косми, в Лондон – твърде много наивност, в Милано – твърде много футболни съпруги…), но какво да кажем за самите французойки?

От запазването на стройната им фигура, въпреки диетата от червено вино и франзели до идеално възпитаните им деца с безупречно поведение – очарованието на френските жени и техния привидно идиличен живот не показва никакви признаци на затихване. По-значимо от стройните им силуети, обаче, е тяхното шик чувство за стил и елегантно безгрижие, за което останалата част от света скърца със зъби от завист.

Парижкият шик е едновременно елегантен и изглеждащ постигнат без усилие, но много по-класен от останалите. Той е лесен за постигане, но само,  ако знаете точно какво да правите. С няколко ключови детайла и правилно поведение, ще изглеждате като привлекателна девойка-французойка,  която се разхожда по Шанз-Елизе!

Парижки шик – как да постигнем стила на французойките

парижки шик

В гардероба на всяка дама с парижки шик стил абсолютно няма начин да се намират:

  • обувки с 4 сантиметрови токчета – Защо да живеем живота наполовина?
  • дрехи с надписи/лого/слоган – Нали не сме билборди?
  • найлон, полиестер, вискоза и винил (тези материи ще ви накарат да се изпотите, да миришете и да се чувствате зле)
  • широки долни части от спортни екипи – никой, освен фитнес инструкторът не трябва да ви вижда с тях.
  • дънки с бродерия и дупки в тях. Те принадлежат към Боливуд.
  • UGG ботуши. Ясно е от само себе си защо.
  • оскъден, къс топ. Вече не сте на 15, нали.
  • фалшива дизайнерска чанта. Подобно на фалшивите гърди, няма да можете да оправите несигурността си чрез фалшификацията.

Истината е, че една парижанка би носила просто Burberry тренчкот с нищо отдолу и ще бъде в небесата.

Как да постигнете парижки шик в ежедневието

парижки шик

Малък копринен шал. Той има повече от една функция. Първо, той добавя цвят на тъмното облекло, без да поема риска от моден гаф. Тогава, когато вали, можете да го носите над главата си като Роми Шнайдер. И, по повод, дори можете да го използвате, за да избършете носа на детето си, когато сте изчерпали кърпичките.

парижки шик

Чанта. Тя не е просто аксесоар, тя е вашият дом и в нея е неизменна бъркотия, в която може да се намери от изсъхнала четирилистна детелина до стара сметка за електроенергия. Ако изглежда красива отвън, това е само, за да се поддържа добро впечатление. И  никой никога да не се чуди какво има вътре.

парижки шик

Малък черен блейзър. Той може да промени и издигне визията, дори и ако го облечете с любимите си дънки, които носите постоянно. Винаги може да разчитате на него в дните, когато нямате идея какво да облечете, но не искате това да изглежда твърде очевидно.

парижки шик

Дълъг тренчкот.  За по-топлото време, разбира се, защото няма как да топли като палто или яке. Но когато обличате яке, се чувствате сякаш доброволно добавяте допълнителни паласки към фигурата си.

парижки шик

Огромни слънчеви очила. Всеки ден, дори когато вали, защото винаги има причина да се носят: прекалено ярка дневна светлина навън, махмурлук, сълзи по лицето, желание да бъдете загадъчна …

парижки шик

Овързайзд риза. Едно копче винаги се оставя не закопчано, за да не изглежда визията твърде сериозна. Принципно, целта е постигане на визия с взета на заем от гаджето риза.

парижки шик

Овърсайзд пуловер.  Можете да го носите в деня след парти, когато искате да се сгушите в топъл юрган. Той е мек като плюшено мече, успокояващ като “Ксанакс” и широк, колкото екран – идеален за дните, когато чувствате бедрата си твърде големи.

парижки шик

Балетни обувки. Това е френски шик еквивалент на домашни пантофи. Не избирате между комфорт и елегантност, това е всичко или нищо. Никой никога не е видял Одри Хепбърн да носи домашни чехли.

парижки шик

Дебел плетен шал. Именно защото не притежавате обемна шуба или канадка. И въпреки, че се преструвате за обратното, понякога ви се студено.

парижки шик

Много семпла, но скъпа тениска. Това противоречие направлява живота както Свободата води народа: вие сте напълно щастливи да следвате най-общите тенденции, толкова дълго, колкото можете да добавите знак за лукс.

парижки шик