Ревюта

Alexander McQueen есен-зима 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015

Сара Бъртън за Alexander McQueen есен-зима 2015, връща романтиката в лейбъла. На модния подиум тя принесе най-чистата дестилация на това, което тя самата нарича „духът на розата“. Едно цвете, което започва своя живот като плътна пъпка, която се отваря в буен цъфтеж и след това, евентуално, се свива обратно в красив разпад. Бъртън не е първата за сезона, която представя меланхолични Викториански стил дрехи по подиума. Дали заради траурната изложба в Музея на изкуството „Метрополитън“ или прекаленото гледане на сериали като „Penny Dreadful„, не можем да кажем със сигурност, кое е открехнало дизайнерите тази година да са така вдъхновени от мрачната епоха.

Тъмните рози на Alexander McQueen есен-зима 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015Трудно е да гледаш Alexander McQueen есен-зима 2015 и да не си представяш луд купон в някой стар замък с много шампанско и торти, който след себе си оставя сутрешни рошави фризури и раздърпани рокли. Ето в тази колекция Бъртън е разкрила красотата на несъвършенството. Алекзандър Маккуин за жалост ни напусна твърде рано, но модния подиум за него винаги е било мястото, където да покаже своето тъмно въображение. След най-абстрактните дизайни на хулигана на английската мода, като колекцията му „Savage Beauty“, обувките копита и колекцията му с бюстие от живи червеи, странността на Бъртън никога няма да може да достигне до тези шокиращи висоти.

Визиите от колекцията

alexander mcqueen esen-zima 2015Виждаме прилепналите чорапени ботуши и при Alexander McQueen есен-зима 2015. Текстурираната кожа изглежда, че е основната действаща материя в колекцията. Тя присъства на палта и якета, както и на изрязаните панталони, които спират до глезените. Мрежести и стегнати слоеве на черна рокля с краища, обагрени в кремаво, изглежда всъщност много прецизно и напомня на дама, паднала в плен на морето, а ръцете й или са обхванати в рибарска мрежа и шифон, или са голи и с дълги почти до рамо дълги ръкавици в черна кожа с кремав ръб.

alexander mcqueen esen-zima 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015

alexander mcqueen esen-zima 2015