Ревюта

Мъжка мода: Versace пролет 2015

majki kostum moda tendencii

По време на своите пътувания до Куба, Донатела Версаче се влюбва в хората. Макар и да си признава, че от време на време всичко й идва малко в повече, тя все пак намира и малко време, през което да се отдаде на чувството за свобода и да й се наслади. Versace е бизнес с милиони долари и за това не е трудно да си представим отговорностите и ограниченията, които се налагат към основната фигура на компанията. Някои, от тази същата кубинска свобода се виждаше и в колекцията за мъжка мода на Донатела – Versace пролет 2015 г. Това е едно съкрушително шоу, в което се преплитат латинските версии на Крафтуърк класиките на Сеньор Коукънът – „Шоурум Манекени“ и „Роботите“.

Визиите на Versace пролет 2015

majki sivi pantaloni prolet

Някои от моделите се разходиха по модния подиум голи до кръста в ледените цветни костюми с флакон парфюм, висящ на вратовете им. Един от тях носи кошница за пикник натоварен с Versace домакински предмети. Друг е с раница пълна със същите предмети, включително и  порцеланови чаши, които са за чай. Странен начин за продуктово позициониране, нали? В колекцията има изобилие от мрежи, които напомнят рибарските, но има и такива с английски бродерии върху якета и дънки. Виждаме и вдъхновения от по-бедната част на Куба – мокасините и чехлите, към които Донатела е добавила златни кантове. Златен детайл имат и някои от жилетките, както и едни бели дънки с бродерии от златни листа. Силуетът на Хавана е отразен ослепително в бялата риза – гуаябера (guayabera) и такива със сложни дантелени детайли. Кожените якета са умело апликирани с атлетични форми, класически на пръв поглед, но също толкова вероятно да бъдат вдъхновени от уличните футболни деца, които Донатела вижда на едно от пътуванията си.

Versace пролет 2015rozov kostum majka moda

Куба да е гръбначният стълб на колекцията Versace пролет 2015? Това звучи като поредното егоистично модно несъответствие. Въпреки това, то даде на шоуто последователна, празнична, може би дори вдъхновяваща насока. И най сме доволни от дрехите – тези кожени якета, примерно, които изглеждаха толкова ярки, че ни се сториха живи.

sinio kojeno qke

sin kostum majki

sin majki kostum versace

siv kostum sini obuvki versace

sivo palto bejov pantalon pulover

teniska versace marsala 2015

versace majka moda

bqla riza majka prolet

bql majki pantalon

cherna teniska majka

cherno majko manto

cherno qke rok stil versace

kaki bluza rozovi shorti majka moda

lqtna riza kas rakav

majka bqla riza dantelena

majka moda bqlo qke

majka moda bql pantalon

majki gashterizon bejovo versac

 

Inline
Inline