Ревюта

Рок усещания със Saint Laurent есен-зима 2015

saint laurent esen-zima 2015За този сезон жената на Saint Laurent есен-зима 2015 е не само дръзка, но и е във визията на безмилостно лошо момиче. Този път в шоуто на Еди Слиман има малко поп, малко пънк и много рок. Тази колекция несъмнено ще се окаже различна от останалите, които видяхме на парижката модна седмица. Тя започна с тържествено включване на осветлението на модния подиум. Когато пода се вдигна, публиката се оказа пред флуоресцентни лампи и метално скеле. Самият подиум се превърна в сцена на някоя арена, което прави моделите, които изхвърчат от зад кулисите, рок – звезди или групита на рок звезди. Нищо чудно, че Еди продължава от там, където беше спрял през януари, когато показа мъжката си колекция, като едни парижки рок музиканти.

Yves Saint Laurent есен-зима 2015

saint laurent esen-zima 2015Марката Saint Laurent винаги е имала своето собствено влияние в модната индустрия, като се има в предвид създаването й като луксозна модна къща през 1961 г. от партньорите Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Днес, етикета на Saint Laurent е известен със своите модерни, но емблематични дрехи, които включват – дамски сака, якета, смокинг, кожени изделия, обувки и бижута,  а също така поднасят красиви прет-а-порте дрехи. Това е модната къща, отговорна за създаването на битник – стила, описан като медиен стереотип на 50-те и 60-те години, показващи филмови образи с анимационни изображения на реални хора. YSL са известни и с унисе*с саката и панталоните, с тесните панталони и високите до бедрата ботуши.

Saint Laurent есен-зима 2015

saint laurent esen-zima 2015В този сезон дългите високи до бедрата ботуши на Saint Laurent се появяват само веднъж от 60-те визии, които Еди Слиман е създал за Saint Laurent есен-зима 2015. В колекцията присъстват черни шифонени блузи, неопренови микро – рокли, тесни кожени панталони и скъсани мрежести чорапи. Добавяте и ярко червено червило и смели тъмни очи с прекалено много грим, и получавате една много тежка и бунтарска визия, която не е задължително да се хареса на всичките ни сетива. Моделите на подиума изглеждат като диви парти – момичета, излезли да се вихрят с бутилка в ръка, като се прибират клатушкайки се и опитвайки  да балансират върху главозамайващите си високи обувки.

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015

saint laurent esen-zima 2015