Ревюта

Седмица на модата Лондон пролет 2016

модна седмица лондон

Повечето тенденции за пролет 2016 в Ню Йорк бяха изчистени и вталени: удобните силуети комбинирани с пижамени рокли направиха една много уютна седмицата на модата. Премествайки се в Лондон, цялостното усещане е малко по-различно. Докато едната колекция е спокойна и мека, а другата е строга и предизвикателна. Ако още не сте забелязали женствената, малко по-консервативна с много къдрици Викторианска епоха е една от най-големите вдъхновители за дизайнерите за пролетта и много от дрехите и второстепенните трендове представени по време на LFW имат препратки към тази неоготическа ера.

Лондон пролет 2016 – седмица на модата

модна седмица лондон пролет 2016

Викторианският дух витае из Лондон

Лондон е взел на заем много неща от Викторианската епоха. Къдрици, дребни набори, дантели, високи яки … бихме могли да продължим още. Но колекциите говорят сами за себе си. Нека отбележим и, че това е тенденция, която е силна от миналия сезон. Тя взе старт от есенните колекции в Лондон и се прехвърли към Милано.

Колекции: J.W. Anderson, Simone Rocha, Giles, Erdem, Mother of Pearl

модна седмица лондон пролет 2016

Да бъде принт!

Актуалните цветове на годината са в двете крайности – бледи пастелни нюанси и плътните наситени цветове. Този път в Лондон наситеността е във вид на принтове. Този тренд също продължава своята актуалност от миналия сезон.

Колекции: Jonathan Saunders, Emilia Wickstead, Duro Olowu, Mary Katrantzou, Mother of Pearl

модна седмица лондон пролет 2016

Вталена чрез завързване! 

Акцентът е поставен върху талиятa! Повечето дизайнери са  решили да сложат  завършен вид на визиите си на модния подиум като ги завържат с панделка. Оби вдъхновението все още стои при едни дизайнери, докато други решиват да пробват нещо ново, но всички визии  са запомнящи се.

Колекции: Issa, David Koma, Christopher Raeburn, Eudon Choi, Amanda Wakeley

модна седмица лондон пролет 2016

Сладкото розово

Бледопастелните розови нюанси вкараха ултра-женствени вайбове в модата в Лондон. „Pretty in pink“ все още важи с пълна сила и ако в момента в главата ви изниква съвета на Кайзър Карл „Мислете в розово, но не го носете“ знайте, че той не говори за пролет 2016.

Колекции: Felder Felder, Bora Aksu, Ashish, Emilio de la Morena, Molly Goddard

модна седмица лондон пролет 2016

Оголени рамена

Тенденцията на голите рамена тръгна от Ню Йорк и се приземи в Лондон като има редица дизайнери, които я представиха на своята публика. Изумително е колко много дизайнери  са вкарали тренда в колекциите си.

Колекции:  Peter Pilotto, Natasha Zinko, PPQ, Temperley London, Barbara Casasola

модна-седмица-лондон-пролет-2016

Мрежести облекла

Голям ефект на лондонската седмица на модата предадоха и мрежестите материи приложени върху повечето визии или във формата на обувка, аксесоар или цели тоалети. Единственото, за което трябва внимавате е да не носите тази тенденция с прекалено много бижута.

Колекции: Sibling, Paul Smith, Pringle of Scotland, Simone Rocha, Burberry Prorsum

модна-седмица-лондон-пролет-2016

Колиета

Чокър колиетата във времето на Викторианската ера не са били толкова лъскави и луксозни, а много по-готически от тези, които ги видяхме на подиума в Лондон – минималистични и изчистени.

Колекции:  Issa, J.W. Anderson, Palmer Harding, MM6, Gyo Yuni Kimchoe

модна-седмица-лондон-пролет-2016

Принтове от кралския двор

Флоралните принтове, които видяхме дефилиращи на подиумите в Лондон можем да ги видим и на стари картини изобразяващи дворцови особи, или поне са подобни. Принтът наречен „шинт“ отново идва от Викторианските времена. Това са тези принтове, които очакваме да видим и през пролетта.

Колекции:  Markus Lupfer, Vivienne Westwood Red Label, Topshop Unique, Emilia Wickstead,  Bora