Ревюта

Висша мода: Schiaparelli Пролет 2015

schiaparelli-vissha-moda-2015-prolet

От както Schiaparelli освободиха Марко Занини, през юли миналата година, новината, че шоуто за Висша мода този сезон е работата на екипа на модната къщата, не бе посрещната с отворени обятия. Има тенденция, да спадат цените на колекциите, които са създадени от комисия. Все пак, уникалната гледна точка се цени много повече. Ако изключим всичко това, тази котюр колекция на Schiaparelli за пролет 2015, е добра изненада.

Идеята за Schiaparelli Пролет 2015

visha moda schiaparelli

Schiaparelli може да работят без Занини, чиято налудничава чувствителност е перфектна за къщата, но поне остават с посланика на марката – Фарида Хелфа, моделът и бивша муза на Jean Paul Gaultier и Azzedine Alaïa и фотографът Жан-Пол Гуд. В една ода към Елза, която е била известна със сътрудничеството си с художници, но и очевидно с желанието да внесе живот в модните си творения, Хелфа офертира Гуд да проектират новата колекция – Schiaparelli Пролет 2015 за висша мода. Нейните крещящо розови стени вибрират под звуците на парижкият хор – Les Chérubins. Шоуто е със сензорно богат вкус – може да се види, чуе, и почувства.

Schiaparelli Пролет 2015

ekscentrizam visha moda schiaparelli prolet 2015

Що се отнася до дрехите, те не биха могли да се съпоставят с колекция на Занини – напълно хармоничната с историята на къщата. Въпреки това те си имат свой собствен прочит. Дизайнерският екип придърпа някои от силуетите на Занини, както и тъкани и принтове и занули сюрреализма, което е от съществено значение за творчеството на Скиапарели. Принт на чифт бели ръкавици е на най-фино сензационното парче от Schiaparelli Пролет 2015 – рокля в електрическо зелено с дълги ръкави, също така емблематичните панделки на рокля със сребърни пайети и сърцата на лъковете на Купидон – все любими мотиви на Скиап се появяват в шоуто. Една от манекенките, облечена в смокинг панталони с висока талия, носи грижливо ушито изрязаното болеро. Стивън Джоунс се върна да прави шапки, те добавиха познатата нотка на приказност у визиите на къщата. Новата колекция е далеч от чувстото „дай да скалъпим нещо, докато намерим нов креативен директор“. Тя по-скоро е модернизираната версия на легендата Скиапарели, която е не само атрактивна за клиентите на висшата мода, но също така и за търговците, които някой ден може да развият кандидат-готови-за-носене линии на марката.

visha moda schiaparelli prolet visha moda schiaparelli prolet 2015 visha moda schiaparelli prolet 2015 cherno visha moda schiaparelli prolet 2015 defile visha moda schiaparelli prolet 2015 kosi visha moda schiaparelli prolet 2015 kostum visha moda schiaparelli prolet 2015 moden podium visha moda schiaparelli prolet 2015 parij