Стилът на звездите

Топ моделите и техните татуировки

tatuirovka chanel modeli

Какво се ли крие под дрехите на Кейт Мос, Кара Делевин, Даря Вербови, Адриана Лима и други топ модели? Запознайте се с 15-те любимки на дизайнерите и техните татуировки. Да си модел и да си нашариш тялото с татуировки, имайки предвид, че точно с него си изкарваш прехраната, е дързък ход. Някои от топ момичетата от подиумите обаче не са устояли на изкушението и са се снабдили с малки символи и то на видни места като по ръцете, гърба и краката. Модата през годините е станала много по-смела и виждаме на преден план за идоли жени, които имат бунтарско излъчване и стил. Модерната жена е жената хамелеон – тази, която се бори с ежедневните задачи, вечерта може да е истинска изкусителка, а през уикенда кокетка. Нашите героини са доказали чрез работата си на модел, че могат да се превъплътят в какви ли не визии, но най-етерична за тях е тази на буйната мадама. Подбраните татуировки могат да са вдъхновение за тези от вас, които все още не са решили какво точно и къде точно искат да си нарисуват нещо.

Супермоделите и техните татуировки

tatuirovki karmen pedaru

Кармен Педару

tatuirovki na kitkata

Алберт Айнщайн получил формула за успеха, състояща се в A = X + Y + Z – според неговата теория, ако A е равно на успеха, тогава X е работата, Y – играта, и Z (най-важното) – е възможността да си държиш устата затворена. Очевидно е, че на тази формула дължи успехи си и мълчаливата Кармен.

tatuirovki lili donaldson

Лили Доналдсън 

tatuirovka na kitkata

На лявата си китка Лили Доналдсън е увековечела имената на хората, които обича най-много: майка си Тифани и сестра си Аурелия.

tatuirovki lili koul

Лили Коул

tatuirovki sarce love

Лили Коул е избрала готически шрифт за надпис на крака си на латински „Ut apes Geometriam“ („Като у пчелите геометрията“). Тя е вдъхновена от цитат от „Парижката Света Богородица“ на Виктор Юго, където се казва „Моята философия е инстинктивна, вродена, ut apes geometriam“. Лили също така има две по-видни татуировки една на сърце на китката и друга, която уточнява „Love“.

 

tatuirovki modeli suvi koponen

Суви Копонен

tatuirovki telec na kitkata

На тялото на финландския модел Суви Копонен има два надписа – „Simple but true“ и „Imported“, а още по-загадъчен знак краси китката й.

taturovka ania rubik

Аня Рубик

tatuirovka na kitkata mishka

Аня е увековечила на китката си „портрет“ на домашния си любимец мишката Фаби. Това никак не е изненадващо предвид факта, че полският модел е любител на животните, а и няма как да не е така предвид, че бащата на Аня е ветеринар по професия.

chanel iman model

Шанел Иман

tatuirovka model siluet

Е, нека пък наричат моделите иронично „закачалки“, на Шанел Иман, това не я притеснява. На врата й, отзад, краси този домашен аксесоар, над което е гордо написано името й.

dariya verbovy tatuirovka

Дария Вербови

tatuirovka na kraka na vrata

След като канадският топмодел Дария Вербови прави пътуването си отвъд Атлантика, към тялото й се прибавя още една татуировка – котва, допълващ вече съществуващия символ на пръста й, надписа на шията, змията и племенния знак на крака.

izabeli fontana tatuirovki

Изабели Фонтана

tatuirovki krila na garba

В допълнение към лесно видимия венец от трънливи рози, заплетен на тънкия й глезен и сърцето на китката си, Изабели Фонтана има две татуировки, които са посветени на синовете й. Крилата – Сион (който е увенчан с името си на гърба на модела) и Лукас – коте с червено сърце.

keit moss tatuirovka

Кейт Мос

tatuirovka zvezda kotva

Кейт Мос е избрала мини форматът – малка котва на китката, чифт симетрични птици на гърба, една малка луна и звездите на глезените.

nadq bender tatuirovka

Надя Бендер

tatuirovka cvetq nadpis

Надя Бендер има татуировка, която казва „To define is to limit“ с почерка на гаджето й. Също така има друга, която казва „Walk the line“, цветя и малка луна на китката.

tatuirovka adriana lima

Адриана Лима

tatuirovka na kraka

Глезенът на моделът на Victoria’s Secret е украсен с тайнствени символи. Странно е, но татуировката е това, което кара Адриана да се чувства привлекателна.

tatuirovka cara delevin

Кара Делевин

tatuirovka lav nadpis

Допълненията към колекцията на татуировките на Кара Делвин е трудно да се проследват. Глава на лъв с луксозна грива във фаланга, две букви D, римските цифри, които са собствените инициали.

tatuirovka erin uosson

Ерин Уосън

tatuirovka nadpis triagalnici

Сърце, стрелка, пера, птици, пирамида … Ерин Уосън се е ограничила до петнадесет татуировки по тялото, но място, все още има.

tatuirovka jordan dun model

Джордан Дън

tatuirovka nadpis iniciali

„You owe it to yourself, set the world on fire“ – гласи  надписа на дясната ръка на Джордан Дън. Египетската богиня Изида, символът на любовта и майчинството, украсява гърба и двете букви D символизират приятелството им с Кара Делевин. Мини червена корона на безименният й пръст е последната татуировка на модела, поне за сега.

tatuirovka modeli ketrin

Кетрин Макнил 

idei za tatuirovka na garba

Австралийският модел Катрин Макнийл е една от най-страстните любители на татуировките. Диамант зад ухото, разбито сърце точно в дланта, знаци върху пръстите на ръцете, разбира се и още много. Тя има и много по гърба, лактите, китките и страните. И изглежда, че Макнийл не се кани да спре с тях.