17 modni pravila koito trqbva da narushim

Не всички модни правила са закон, някои могат и да бъдат нарушени без модната полиция да дойде и да ви изпрати в модния затвор/Ад, в който Дяволът носи Prada и те пържи в бавен огън. Правилата са създадени да се нарушават, особено щом се отнася до модата, където тези правила се менят с всеки сезон. Създадохме списък с фешън табута, който отдавна е време да се забравят.

Модни правила, които трябва да бъдат нарушени

17 modni pravila koito trqbva da narushim

1. “Белият цвят трябва да се носи само през топлия сезон!”

Белият цвят е освежаващ, подходящ за всеки тон на кожата и винаги изглежда добре – така че, защо трябва ние да се ограничаваме само до няколко месеца в годината? Всеки сезон е подходящ за белия цвят!

2. “Чантата трябва да се съчетава с цвета на обувките!”

С това правило, става повече или по-малко ясно – в миналия век момичетата наистина са се опитвали да изберат чанта, която да е в същия тон, в който е и обувката, но с течение на времето това правило е безнадеждно остаряло. Днес, тези които се съобразяват с него, са застрашен вид.

3. “Не трябва да смесваме различни принтове в един и същ тоалет!”

Разбира се, да се съчетаят две едноцветни неща е много по-лесно, отколкото топ с цветен принт с пола с точки, но до там приключват и вашите модни умения. Рискувайте и се забавлявайте с цветовете и принтовете.

4. “Пайетите и блестящите дрехи трябва да се носят само вечерта!”

Да блестим винаги, да блестим навсякъде – това е новият слоган на модните дизайнери. Разбира се, не прекалявайте с броя на блестящи неща. Заложете на един елемент – като изцяло на бродираните с пайети якета с дънки и бяла тениска или пола с лъскав пуловер.

5. “Високите момичета не трябва да носят токчета!”

Кой пък го е решил това? Ниските мъже, които се притесняват да изглеждат зле до високите си приятелки? Обувките с токчета изглеждат чудесно на високите момиче, удължавайки им вече безкрайните им крака. Да ги носите или не – решавате го само вие.

6. “Дългите рокли не са за ниски момичета!”

Още едно правило, култивиращо несъществуващи комплекси. В действителност, дългите рокли може визуално да добавят липсващите сантиметри, но най-важното е да се избере най-подходящата кройка и плат.

7. “Бягайте далече, ако видите жена със същия тоалет”

Възможно най-бързо. И по-далече. Разбира се, не е приятно да си дошла на партито облечена в тоалет, в който, според вас трябва да изуми със своята красота и уникалност всички наоколо, а вместо това виждате неговия “двойник”. Но това се случва! Поучете се от знаменитостите – усмихнете се и си направете съвместна снимка за Instagram!

8. “Трябва да се отнасяте сериозно към външния си вид, все пак по дрехите посрещат!”

Е, кажете го това на Джеръми Скот, който е посветил цяла колекция на Moschino за бързото хранене, или Карл Лагерфелд, който всеки сезон в ироничен начин интерпретира наследството на Chanel. Всъщност, няма нищо по-добро от чувството за хумор и самоирония. Така че – забавлявайте се!

9. ” Не носете хоризонтално райе, ще изглеждате пълни!”

Не е така или не е точно така. Сложете един пуловер в хоризонтално райе и отгоре наметнете сако и го оставете разкопчано. Това не само няма да ви направи да изглеждате пълна, но напротив, ще ви направи визуално по-слаба.

10. “Не съчетавайте деним с деним!”

Тоталната деним визия ще докаже, че сте ценители на модата. Така че не се колебайте да носите протрити дънкови шорти със същата риза и  да добавете към този комплект раница от деним.

11. “Кецовете са само за спорт!”

От това изявление в последните няколко сезона са се отрекли всички модни дизайнери. Кецовете и маратонките са се преместили от улиците на модните подиуми – сега те са комбинирани не само с анцузи или дънки, а и с поли, рокли и дори със сватбени рокли. Фразата “Haute couture маратонки” вече не изненадва.

12. “Всяка жена е длъжна да притежава класически тренч/малка черна рокля/пантофки/бежови обувки!”

Всъщност, вие не сте глъжни с нищо на никого. Носете само това, което ви харесва – няма нищо по-красиво от това да се откроявате от тълпата. Да бъдат наясно с най-новите тенденции са длъжни само редакторите на лъскавите списания, все пак това им е  работата. Всички останали могат просто да си позволят да се доверят на собствения си вкус.

13. “Носете колан, ако пъхате ризата в панталоните си или в дънките”

Това е още едно остаряло правило, което е време да се забрави. Коланът трябва да се носи, само когато се вписва във визията като цяло. В случая няма място между ризата и панталона.

14. “Относно аксесоарите: Колкото по-малко, толкова по-добре!”

През последните няколко сезона, е добре да се действа обратно на това правило – колкото повече, толкова по-добре. Комбинацията от няколко големи пръстени и гривни си е знак за добър стил.

15. “Не трябва да се носят чорапи или чорапогащници с отворени обувки”

Да, наистина не трябва да се носят найлонови чорапи с летни сандали. Но дебели трикотажни чорапи с ботуши с отворени носове – защо не!?

16. “Не трябва да се съчетават в едно сребърно и златисто!”

Металният блясък е един от основните тенденции за сезона и можете лесно да смесвате различни нюанси, включително злато и сребро. Между другото, комбинацията от метални бижута в различни цветове – също вече не е табу!

17. “Синият цвят не се съчетава с черния!”

Тайната е да се избере най-подходящият нюанс на черно до синьо – наситен, богат и спокоен. В другите не трябва да се създава впечатлението, че искате да създадете обща черна визия, синьото не трябва да бъде прекалено тъмно.