модни правила за нарушаване

Няколко модни правила за нарушаване, които вече на важат 

Модата може да бъде доста непредсказуема, но в едно нещо винаги можем да бъдем сигурни – правилата в модната игра, винаги могат (и трябва) а бъдат нарушени. В крайна сметка границите на модата трябва да се разширят, а това няма как да се случи без да се експериментира. Без значение какво сте чували в миналото и какво са ви казвали мама, баба и всичките стари списания – това са девет правила, които трябва да се чувствате абсолютно свободни да игнорирате. От много време насам сме успели да премахнем разбирането, че чантата и обувките трябва да са в един цвят. Това вече се счита за отживелица и това модно правило е изгубило силата си изцяло. Кои са другите неписани закони можете да прочетете долу. Доверете ни се и ще имате стилни резултати!

Модни правила за нарушаване без срам

модни правила за нарушаване

Сандали с чорапи

Кой би предположил, че ще дойде деня, в който чорапите носени със сандали, които са се считали през всичките тези години за най-туристически вид и са били заклеймявани от модното общество, днес ще се носят по всевъзможни комбинации. Ако се чудите как е правилно да се съчетават, то ние сме си направили труда да отделим цяла статия за тях в сайта, която може да прочетете.

модни правила за нарушаване

Деним върху деним върху деним

От край време тази визия вече не се счита за табу. Дънков панталон с дънкова риза и дънково яке е една от най-предпочитаните комбинации на повечето модни гурута. Ако ви идва в повече цялото това дънково обсебване, пробвайте да съчетаете дънки, светла риза и дънково яке.

модни правила за нарушаване

Сутиенът не трябва да се вижда

Не ви даваме картбланш, с което да се разхождате по бельо в публичното пространство, но няма нищо по-привлекателна от това да виждаш под грубата мъжка риза едни нежни дантелени детайли.

модни правила за нарушаване

Смесването на метали

Това, дами, е такава отживелица, че е крайно време да спрете да си мислите, че ако сте се накичили със златни неща, не може да добавите и сребърен блясък към тях. Масивните бижута и интересните съчетания на цветове, стилове и материи са предпочитани и ще обогатят цялостния вид на аутфита ви.

модни правила за нарушаване

Високите момичета не трябва да носят високи обувки

Хайде сега! Високите момичета имат убийствени крака и няма и грам причина да не искат да се издокарат, да си сложат хубавите високи обувки и да изглеждат още по-впечатляващи. Ако не ви допада това – да сте яли повече моркови като малки! Дългите крака също имат правото да носят токчета!

модни правила за нарушаване

Ниските момичета не трябва да носят дълги поли

Височината никога не трябва да е причина, заради която да не се носят късите и средни дължини, които днес са толкова актуални. Единствено трябва с тези поли (или широки панталони) да се носят вталени горници или кроп топове, за да може визуалната манипулация да си е на място!

модни правила за нарушаване

Кецовете са за физкултурния салон

Да, ама не! През последните две години спортния шик е на път да измести бохемския. Маратонките с рокли вече са почти толкова класически тендем, колкото и с високи токчета. Луксозните и дизайнерските кецове са наравно търсени, купувани и носени, колкото и елегантните остри обувки на ток.

 модни правила за нарушаване

Не трябва да се смесват принтове

Трябва и ако не знаете как става е добре са се научите. Днес визията на една жена е едно бяло платно, което трябва да се изрисува и да се възприеме като един шедьовър. Смесването на цветове, шарки и материи, и използването на въображението само ще ви донесе положителни точки.

модни правила за нарушаване

Не трябва да се носи черно с тъмно синьо

Защо да не? Единствено трябва да внимавате синьото да не е толкова тъмно, че да се доближава до черния цвят, за да не оставите околните с впечатлението, че не искате да прекарате по-светлия цвят за тъмен.