trikove

21 хитри трикове за “спасяване” на увредени дрехи и обувки в лошо състояние.

Съвременните жени трябва ловко да излизат от всяка ситуация. Ежедневието предлага предизвикателства, които излагат на риск някои от любимите им вещи, с които не са готови да се разделят. Ето защо се налага да прибягват до хитрости, с помощта на които ще решат проблемите за минута, за да постигнат това, което искат, когато го искат. Вижте как да реагирате незабавно в неприятни ситуации.

Трикове за “спасяване” на увредени дрехи и обувки

trikove

Сложете дънките си в найлонов плик и ги поставете във фризера за една нощ, за да премахнете лошите миризми. Ниската температура там ще убие бактериите, причиняващи мириса, без да се притеснявате, че цветът им ще избледнее от прекомерното пране.

trikove

Изтрийте петната под мишниците на блузите с лимонов сок или сода за хляб. Натъркайте потните участъци със смес от лимонов сок и вода. На трудните петна намажете с паста от сода за хляб и вода, оставете да престои няколко минути и изплакнете. След това оставете дрехата за пране.

trikove

Напръскайте с малко количество водка върху дрехите си, за да елиминирате силни миризми от тях. Ако нямате време да изперете някоя дреха, преди да я облечете отново, а от нея се носи силна миризма, просто впръскайте малко водка върху нея и изчакайте да изсъхне. Алкохолът ще убие причиняващите мирис бактерии.

trikove

Изчистете петната от фон дьо тен върху дрехите с малко пяна за бръснене. Ако по случайност изцапате яката или деколтето си с грим, просто покрийте петното с малко пяна за бръснене и хвърлете блузата за пране.

trikove

Използвайте лак за коса, за да премахнете петната от червило. Напръскайте мястото и изчакайте няколко минути, след това разтъркайте и сложете дрехата за пране.

trikove

Затегнете развиващото се болтче на рамката на очилата ви без отвертка, като капнете отгоре малко безцветен лак за нокти. Изчакайте да изсъхне добре, преди да ги използвате.

trikove

Капнете безцветен лак за нокти върху разшитото копче, което заплашва да падне в неподходящият момент.

trikove

Почистете упоритите замърсявания от велурените обувки с пила за нокти. Просто ги изтъркайте с нея.

trikove

Ако обувките ви са съсипани от вода, сняг, сол или всичко това, потопете мека четка за зъби в бял оцет и леко разтривайте, за да премахнете петното.

trikove

Поправете надрасканите лачени обувки, като минете отгоре върху мястото с памучен тампон с малко вазелин върху него.

trikove

Подобрете състоянието на одрасканите обувки от естествена кожа с овлажняващ крем. Ако не разполагате с боя за обувки, вземете кърпа и  търкайте обувките си с малко лосион, за да ги върнете към живота.

trikove

Изсипете малко сода за хляб в маратонките след тренировка, за да попие потта от тях и да премахне миризмата.

trikove

Направете лачените обувки отново лъскави с помощта на препарат за прозорци.

trikove

Поправете банелата, която се показва от сутиена ви с парче лекопласт.

trikove

Напоете петната от червено вино с бяло вино за няколко минути преди да я изперете.

trikove

Използвайте препарат за миене на съдове, за да отстраните мазните петна от деликатните дрехи.

trikove

За да не се увеличи бримката на чорапогащника я фиксирайте с безцветен лак за нокти.

trikove

Раздвижете заседналия цип, като намажете зъбците с вазелин.

източник: harpersbazaar.com