Направи си сам

Направи си сам каре за маса

napravi si sam kare za masa

napravi si sam kare za masa

Направи си сам каре за маса от парчета филц в преливащи цветове тип омбре само за 15 минути! Този проект едва ли може да бъде по-лесен. Не са нужни никакви умения или богат опит в изработване на творчески модели с ръце. Материалите също не са скъпи, така че какво повече от това може да желаете. Изработете си чисто ново и евтино каре само за няколко минути.

Направи си сам каре за маса – материали

napravi si sam kare za masa materiali

Само с помощта на 7-8 листа цветен филц, ножица и малко свободно време, може да освежите интериора в кухнята с това омбре каре за маса, с което да се похвалите на следващото вечерно парти или празнично събиране в дома си. Ето и материалите, които ще ви трябват, за да започнете:

– Няколко правоъгълни листа от филц в 4 нюанса на любим цвят, подходящ за интериора на стаята, в която ще поставите готовото каре

– Ножица

– Линия

– Молив или химикал

Ако се колебаете по колко броя от всеки нюанс ще изглеждат добре, може да изберете следната схема:

-1 лист от най-тъмния

– 1 лист от леко по-светъл от него

– 2 листа от още по-светъл

– 2 листа от най-светлия нюанс

Начин на изработване

kare masa napravi si sam filtz

Единственото важно нещо, за което трябва да следите, е последователността на листите филц. Започнете от светлите нюанси и постепенно добавяйте по-наситените. В зависимост от големината на масата може да допълните или премахнете от посочения брой листа филц.

Стъпка 1: Изрежете вертикално най-тъмният нюанс филцов лист. Използвайте линията и молива за маркировка, по която да направите прав и точен разрез.

filtz kare masa napravi si sam

Стъпка 2 : Върху едната изрязана половина поставете лист със следващия по-светъл нюанс

napravi si sam kare filtz

Стъпка 3 : След това наредете и два листа от филцови листи в още по-светъл тон

kare masa napravi si sam filtz

Стъпка 4 : Завършете редицата с 2 листа от най-светлия нюанс. Това е!

napravi si sam kare masa

Тъй като този проект предлага импровизирано каре за маса, в него не се предвижда използване на лепило или други начини за закрепване на отделните листи един към друг. Филцът сам по себе си се закрепва добре и няма опасност да се размести лесно, но ако искате за да го закрепите по-здраво, може да използвате подложка като покривка за маса, например, върху която да подредите карето. Поставете едно саксийно цвете или ваза отгоре, за повече разкош и устойчивост.

error: