Фотография

Фотографии от изгрев до залез

fotografii ot izgrev do zalez parlament london

fotografii ot izgrev do zalez parlament londonИнтересна колекция от фотографии от изгрев до залез слънце на известни сгради. Кадрите са уловили промяната в светлината и нюансите в небето през всеки час от деня. Обект на интереса на фотографа са традиционни  постройки от целия свят, които са заснети в продължение на целия ден. Цялата промяна в обстановката около постройките е поместена в един единствен кадър, който показва различните преливащи цветове в утринното и вечерното небе. Фотографиите са просто уникални и си струва да се разгледат, защото такова нещо не се вижда всеки ден. Или в един поглед, който съчетава цял ден.

Фотографии от изгрев до залез слънце на известни сгради

rim kolizeum fotografii ot izgrev do zalezИнтересните  фотографии от изгрев до залез слънце на известни сгради показват плавното преливане на времето и багрите, които оставя естествената светлина върху тях. В лявата част на снимките се вижда началото на деня, който постепенно преминава в края му в дясната част на фотографията. Всяка една от тях е съставена от 36 стационарни кадъра, които са като подредена мозайка от изминалия ден. Оригинален начин да запечаташ на лента един цял ден, не мислите ли?

Уникални фотографии от цял свят

fotografiq izgrev zalez beijing ptiche gnezdoПекински национален стадион – олимпийският стадион „Птиче Гнездо“ (Birds Nest) е най-модерното спортно съоръжение в света. Корпусът на стадиона, обвит в здрави и извити металически пръти наистина напомня гнездо. Иновативната сграда  с право може да се счита за едно от най-известните архитектурни съоръжения на XXІ век.

fotografiq izgrev zalez pudong shanghaiМеждународно Летище Шанхай Пудонг служи като основна база на Шанхай Еърлайнс, Еър Чайна и Китайските Източни Авиолинии. На летището има два терминала и три паралелни писти. Между пътническите терминали има спирка на влака Шанхай Мъглев, които предлага високоскоростен транспорт на основата на магнитна левитация до центъра на Пудонг. Наличните съоръжения на летището включват бизнес център, удобства за пътниците инвалиди, два хотела и многоетажен паркинг. Другите летищни съоръжения са няколко банкови офиси, банкомати, различни ресторанти, кафенета и барове, различни магазини и безмитна зона, както и стая за повиване и хранене на бебета, както и една аптека.

buda puket fotografiq izgrev zalez

Големия Буда е един от най-важните и най-почитани забележителности на остров Пукет. Огромният образ седи на върха на хълмовете Nakkerd между Chalong и Kata. Статуята е изцяло покрита с бял мрамор, които блести от слънцето и го прави естествен символ на надеждата.

fotografiq izgrev zalez milan duomoМиланската катедрала в Италия е издигната на централния площад Пиаца дел Дуомо. Тя е една от най-високите в света с максимална височина от 108,50 метра. Изградена от бял мрамор и съдържа елементи от различните стилове, които са били на мода в течение на няколкото столетия, през които е била строена – от готиката през барока и нео-класиката до нео-готиката.

Огромната могилна плоча с 15 статуи на Аху Тонгарики

fotografiq izgrev zalez tongariki islandiq

Триест в Италия

italiq trieste fotografiiq izgrev zalez

Входът към Индия в Мумбай

porta indiq mumbai fotografiq

Златната пагода Шведагон в Мианмар

fotografiq sula pagoda

Замъкът Сулеймани в Мианмар

fotografiq sulamani zamak myanmar

Сингапур Marina Bay Sands

singapur marina bay fotografii

Венеция, Италия

veneciq italiq fotografii izgrev do zalez

Църквата „Света София“ в Истамбул, Турция

turciq fotografii hagia sophia