- Advertisement -
Развлечения

Ирационалните страхове на мъжете за всяка връзка

страхове

Изненадващо е какви страхове дерзаят душите на представителите на силния пол! Мъжете могат да имат някои невероятно натрапчиви мисли, които пълзят между бръчките на мозъка им, когато са обвързани. Ако ти, като по-разумната страна във връзката, успееш да успокоиш дяволите на половинката си, би могла бързо да ги отхвърлиш, но дори най-увереният в мъжествеността си пич сигурно се тревожи за тези 40 неща:

Ирационалните страхове на мъжете за всяка връзка

   1.  Ти му изневеряваш и всички, освен него, знаят за това. И всички се присмивате зад гърба му.

Това, което прави тази доста ирационална идея толкова емоционално болезнена не е само вероятността за изневяра, а очевидността на ситуацията. В най-лошите му кошмари, докато ти го мамиш, хората по улицата му се присмиват и шушукат зад гърба му. А никой не иска да бъде от онези, на които останалите дискретно се подиграват, нали?

   2. Ти тайно откриваш, че интимните ви ласки са всъщност ужасни.

Сек*ът е като готвенето – дори и да се справяш ужасно с него, хората обикновено нямат сърце да ти го кажат в очите. Те просто … се примиряват с това, за да са мили. Ами, ако вместо да е страхотен в леглото, той  тайно е ужасен и ти, и всеки, с когото някога е спал, го е  лъгал? Това е чудесна мисъл за мозъка му, която се повдига за разглеждане точно преди сън.

   3. Ти си заблуждаващ го агент/ чудовище / извънземно / киборг / психопат.

Общо взето някое от тези, свързано с филма на ужасите, който гледа по това време. Дали това е правдоподобно, да не говорим за вероятно? Абсолютно не. Но какво, ако? Може би е най-добре той да бъде нащрек в случай, че ти не си от „добрите“.

   4. Семейството ти го мрази.

И не само то. Приятелите ти също. Вероятно и собствените му приятели и техните семейства. А защо някой би прекарвал времето си с някого, когото мрази? Разбира се, това е необоснован страх. Освен ако … всички не го съжаляват. Тогава някак би имало смисъл. Не много смисъл. Но все пак достатъчно, за да го накара да се смее по-силно, отколкото е нужно на шегите на родителите ти, за да им изглежда маааалко по-симпатичен.

   5.  Независимо колко чудесна е връзката ви към момента, тя евентуално ще се разпадне с гръм и трясък.

От всички тези ирационални страхове, този е най-теоретично правдоподобният. Разбира се, връзката ви или ще свърши много щастливо, или  ще се разпадне. Но това е същото като пресичането на улицата – то завършва по един от двата начина:  или преминаваш от другата страна, или те блъска кола. Може да е технически коректно, но не можеш постоянно да мислиш за това.

   6. Ти го мислиш за безделник.

Това е един от тези мъжки страхове, които могат да произтичат от  някои много сериозни опасения, че той не е толкова успял, колкото иска да бъде. А, ако той мисли така, какво ли мислиш ти?

   7. Ами ако го убиеш?

Не че той е направил каквото и да е, че основателно да бъде убит. Просто така, ако докато си лежите заедно в леглото изведнъж решиш да станеш и да го убиеш, вероятно би могла да го направиш. Той ти вярва и именно това го прави уязвим.

    8. А ако той не ти изневерява, но серия от гафове и съвпадения те води убедително към мисълта, че го прави?

Това звучи повече като сюжет на романтична комедия, отколкото на ситуация от истинския живот. Тук вероятно също така се изисква да имаш заплашително красив и успешен бивш, който все още е влюбен в теб.

   9. Отвлечена си.

Или алтернативно –  той е отвлечен. Как човек би могъл да се справи с тези глупости? Какво трябва да направи той? Колко дълго е подходящото време да изчака, преди да продължи напред? Ами ако се измъкне само, за да разбере, че вече си с друг? Ако той изглежда разсеян на следващата ваканция в чужбина – където повечето отвличания се случват във филмите – това е причината.

   10. Мозъкът му бавно го кара да полудее от всички тези натрапчиви мисли.

Това вече е един от онези мъжки страхове, за които си струва да се притеснявате…

източник:cosmopolitan.com