Развлечения

Как да разпознаем фалшивата лампа от хималайска сол

lampa ot himalaiska sol

5 начина как да разпознаем фалшивата от истинската лампа от хималайска сол.

Хималайските солни лампи може да изглеждат като вуду-кристални глупости, но има действително доказателство, че тези прекрасни кристални лампи са чудесни за цялото ви тяло! От начина, по който дишате до начина, по който мислите, тези красиви розови и оранжеви лампи от хималайска сол имат много ползи за здравето, не много хора не ги знаят.

Тежката солна лампа има много важни предимства за ползи за здравето. Доказано е, че хималайските солни лампи проясняват ума, филтрират въздуха в стаята и намаляват статичното електричество в него, подобряват концентрацията и настроението, неутрализират електромагнитната радиация, повишават енергията, намаляват симптомите на алергии и астма и подобряват съня. Въпреки това, именно поради благоприятния ефект, който оказват върху човешкото тяло, тези лампи не винаги са оригинални и някои хора искат да изкарат пари от тях, като заблудят потребителите, без да предоставят качеството, което обещават. Как да се предпазите от измама и да купите истинска лампа от хималайска сол?

Ефектът на чистата хималайска сол

lampa ot himalaiska sol

Най-чистата сол на земята е била известна със своята привидно обикновена употреба с изключителни ползи за здравето. Много хора са схванали идеята на хималайската каменна сол като кулинарна съставка, разтворимо вещество в лечебната смес и соли за вана. Но не се ли чудите как работи, когато е непреработена? Чудно ли е, че все още можете да се възползвате от предимствата на хималайската сол? Разбира се, хималайските розови солни лампи поемат грижите. Тези интересни лампи са издялани от по-големи хималайски каменни солни кристали. Хималайската розова солна лампа е прикрепена към надеждна основа от дървен материал или от друг устойчив материал. Добавянето на светлина във вътрешността на хималайската солна лампа затопля солта отвътре и улеснява отделянето на отрицателни йони от солта в атмосферата. Хималайската солна лампа създава впечатление със запалена свещ вътре.

Тъй като солта е известна с това, че хигроскопична (привлича водните молекули от околния въздух), лампите от хималайска сол работят чрез привличане на водни молекули от въздуха, които са един вид капани за мръсотия, дим или частици, които се носят във въздуха. След като попаднат в капана на солта, частиците остават в солта и спират да летят във въздуха, като по този начин няма да можете да ги вдишате.

Хималайската солна лампа бавно се насища с пари, които привлича от въздуха и топлината. Лампата ги изсушава и по този начин продължава хигроскопичния си ефект толкова дълго, колкото светлината й е включена. Топлината се абсорбира и след това отново се отделя водна пара обратно във въздуха, но без никакви вредни вещества във въздуха, които може да са били привлечени към лампата. Те остават в капана и няма да се върнат във въздуха в стаята. Най-важното е, че топлината от крушката загрява лампата и това създава отрицателни йони, а от там идват повишаващите здравето ефекти на солта.

himalaiska lampa

Има 10 причини да поставите лампа от хималайска сол във всяка стая на дома си.

1. Прочистване и ароматизиране на въздуха.

Заради хигроскопичните свойства на хималайските розови солни лампи, те подобряват въздуха в стаята в много отношения. Отделно от успокояващото си сияние, което дават, те привличат замърсителите на въздуха и помагат за неутрализиране на последиците от електрониката.

 2. Повишаване на енергийната нива.

Много хора твърдят, че хималайските солни лампи ги правят по-енергични. Тъй като положителните йони са известни с това, че източват енергията от тялото, изобилието от отрицателни йони в тях носи усещането за активизиране, което се приписва на тези лампи.

 3. Намаляване на алергии и астматични симптоми.

Специалните инхалатори с хималайска розова сол имат невероятни ефекти върху заболявания като астма, бронхит и всички респираторни заболявания, благодарение на екзотичната сол. Въздухът, заобикалящ солната лампа е по-чист от цикъла на трансформация на водород и кислород; което подпомага облекчението на симптомите на астма и алергии.

 4. Улесняване на кашлицата.

Положителните йони във въздуха, веднъж преминали в през белите дробове, се отразяват на ресничките и те стават мудни, а това завършва с  кашлица, но когато разгорещената сол изпуска чисти водни пари обратно към въздуха, отрицателните йони имат положителен ефект върху дихателните пътища, като по този начин спомагат за облекчаване на кашлицата.

 5. Неутрализира електромагнитно излъчване.

Тъй като много от нашите електроники излъчват електромагнитни лъчения, ние сме толкова склонни към неща като хронична умора, увеличени нива на стрес и намалена имунна реакция на организма. Отрицателните йони от лампите елиминират положителните йони от електромагнитните нашествия.

 6. Подобрява съня.

Вярва се, че прекалено многото излагане на положителни йони води до намаляването на кръв и кислород за снабдяване на мозъка, което води до неправилни модели за спане. Хималайските солни лампи предлагат топло оранжево сияние подобно на нюансите, намерени в лагерния огън и поради тази причина; те са чудесен източник на светлина през нощта, която не се отразява отрицателно на съня.

 7. Подобряване на настроението и концентрацията.

Излагането на отрицателните въздушни йони намалява стреса, подобрява концентрацията и производителността. Хималайските розови солни лампи са чудесен начин естествено да се подобри настроението или да се помогне за отпускане на напрежението в края на деня.

 8. Намаляване на статично електричество във въздуха.

Статичното електричество причинява стрес, чувство на неудовлетвореност и в повечето случаи срам, така че хималайската розова сол естествено неутрализира въздуха от йонизираните частици, които причиняват статично електричество.

 9. Третира сезонни афективни разстройства.

От отрицателните йони се възползват хората, страдащи от сезонна афективна депресия и могат да помогнат при други форми на депресия.

 10. Екологосъобразен източник на светлина.

Много съвременни източници на светлина като мобилните телефони, компютрите и телевизорите излъчват много синя светлина и други светлини, които се знае, че влияят на тялото ни по различни начини. Синята светлина пречи на циркадния ритъм и нарушава съня, но хималайските розови солни лампи предлагат топло сияние на оранжева светлина, която има положителен ефект върху съня ни.

Как да разпознаем фалшивата лампа от хималайска сол

himalaiska lampa

Има 5 начина за разпознаване на фалшивите лампи от хималайска сол и те са следните:

1. Ако лампите са бели и евтини.

Белите хималайски солни лампи трябва да струват малко повече от очакваното, тъй като бялата хималайска сол е по-трудна да се намери от розовата. Така че, за да знаете дали избраната лампа е правилната, погледнете етикетите с цените и ги сравнете.

 2. Истинските солни лампи са тежки и не излъчват светлина.

Оригиналната лампа от истинска хималайска сол тежи около 9 кг, така че обърнете внимание на това. Вашата хималайска лампа би трябвало да освети цялата стая, така че ако това е така, значи сте на прав път.

 3. Ако лампата е устойчива на влага.

Производителите на лампи от хималайска сол  винаги съветват да се съхраняват на хладно и сухо място. Ако хималайската сол приема  влага, тя ще се свие.

Опитайте да направите тест, където можете да покриете лампата с влажна кърпа и да втрийте нежно. Ако забележите промяна в цвета на лампата и тя започва „да се свива“, тогава вероятно е фалшива и добре да се отървете от нея бързо.

 4.  Ако са практически неразрушими.

Хималайските солни лампи са много крехки по природа, така че ако някоя лампа ви изглежда твърде устойчива на механични въздействия, то вероятно е фалшива.

 5. Ако няма никаква промяна.

Хималайската солна лампа е полезна за здравето, да, но не е чудотворец. Все пак, ако имате правилната лампа, само за няколко седмици ще забележите много подобрения, като например:

По-малко алергични или астматични симптоми
Тласък на енергия
Подобрени навици на спане
Намалени признаци на депресия
Понижени нива на стрес
Хората, които събират хималайска сол, са много здрави и щастливи хора. Препоръчително е да си намерите лампа от този вид, за да се подобри цялостното ви настроение и здраве.

Бъдете внимателни, да не изберете фалшива, тъй като тя може да съдържа вредни съединения като изключим солта, като токсини, например.

източник:healthaudience.net

healtheternally.com

 

Inline
Inline