мъглата над Дубай

Мъглата над Дубай изглежда като приказна и мистична сцена от фантастичен филм, но е съвсем реална и истинска. Страната на чудесата изглежда като погълната от полу-прозрачната пелена, която е покрила почти изцяло невероятно високите сгради и само стърчащите им върхове показват наличието им. Едни от най-скъпите хотели в света, намиращи си сред изкуствения оазис изглеждат като сюжет за скъпа холивудска продукция, която показва края на света, погледнати от горе.

мъглата над Дубай

Снимките са направени по различно време на денонощието – някои рано по изгрев слънце, а други вечер под звездното небе. Фотографът Даниел Чеонг е успял да запечата на лентата си спиращите дъха пейзажи на обвитите в мъгла луксозни хотели с невероятни форми. Любимите му локации за снимки са били хотелските стаи на едни от най-високите сгради в Дубай – Burj Khalifa (99-тия етаж),  Index Tower (80-тия етаж) aи Cayan Tower (73-тия етаж).

мъглата над Дубай

Едновременно страховити, но и величествени, тези гледки няма как да се наблюдават всеки ден. И колкото и да си мислите, че сте открили Рая на земята, щом се намирате в най-бляскавото емирство, гледката от високо е нещо съвсем различно. Разгледайте галерията със снимки по-долу и сами може да разберете това. Как ви кара да се чувствате?

мъглата над Дубай

мъглата над Дубай

мъглата над Дубай

мъглата-над-Дубай

мъглата-над-Дубай

мъглата-над-Дубай

мъглата-над-Дубай