Ирина и Runo с екзотично ново видео

irira dj runo

Младата изпълнителка Ирина пусна нова лятна песен, която навява за горещи приключения. Парчето „Spinning Round“ e в колаборация с DJ Runo. Клипът е заснет в Тайланд и включва ярки кадри от екзотични места.

Повече за проекта ни разказва Ирина.

LZ: Колко време работихте до крайния резултат на „Spinning Round“?

– Песента ми с Runo всъщност стана доста бързо! В момента, в който разбрах, че ще пътувам до Тайланд, където е заснет и видеоклипът, реших, че няма как да не се възползвам от възможността да съм на такова красиво място и да не заснемем нещо. Още същия ден  се свързах с Runo, който доста се изкефи на идеята и може би седмица по-късно вече имахме демото. След това пътувах за Тайланд, заснехме видеото и, ако трябва да го калкулирам, може би, не повече от месец ни трябваше, за да се достигне до краен резултат, но пък от друга страна, парчето си чакаше слънчевото време и за това чак сега имате възможността и вие да му се насладите.

LZ: За какво се пее в песента?

– За нещата, които ни карат да си вдигнем ръцете и да се почувстваме живи. За продължението след края. Основната идея е да донесе лятно настроение на всеки слушател.

irina valkova klip

LZ: Кой е автор на текста?

– Автор на текста е Недислав Драгнев (Нед), който е един безкрайно талантлив млад артист и мой приятел. Той толкова много ми помогна за проекта, че искам официално да му благодаря. Освен, че написа този прекрасен текст, той сътвори и кантото, включи се и в аранжимента, помагаше ми при записите на парчето, даваше съвети и при монтажа на видеото. Aбе, като цяло, беше неразривна част от създаването на целия проект.

LZ: Защо предпочиташ да пееш на английски?

– Ами аз не мога да кажа, че предпочитам, по-скоро обичам да експериментирам и да предизвиквам сама себе си. Всъщност, имам три  проекта, в които пея на български и вече втори на английски. Тепърва предстоят още много различни и интересни неща, но мога да разкрия, че следващото ми парче ще е на български.

valkova irina

LZ: Това е вторият ви проект с DJ RUNO – как се сработвате заедно?

– С Руно работата е изключително приятна, той е голям професионалист и доста готин човек и за мен е удоволствие да работя с него !

LZ: Имат ли си прилики двете ви общи парчета?

– Единственото, което ги свърва, е стила Deep House. В предното парче моята роля е на нахакана мацка, с която никой не може да си играе. Там повече експериментирахме, като вкарахме рап върху хаус инструментал, което, като цяло, не е много често срещано явление, докато това парче е леко, нежно и красиво. Бих казала – докосващо сетивата.

LZ: Разкажи ни повече за клипа. 

–  Първоначалната ми идеята беше малко по-различна – исках да ползвам Go Pro и да заснемам всички яки места, на които ходя на фона на песента, но в момента, в който отидох там и видях колко е красиво осъзнах, че трябва да се направи по-професионално и че с помощта на това Go Pro няма как да пресъздам всички тези кадри, които виждате.

irina valkova tailand

LZ: Импровизирахте ли на място с екзотичните кадри или предварително бяха планирани точно тези конкретни детайли да бъдат заснети за клипа?

– Ами, ние ги открихме на място с екипа, който засне видеото. Екип от млади и страшно талантливи момчета, които също много харесаха проекта, основно те бяха хората, които имаха представа какво точно ще заснемем. Ние им разказахме нашата представа за начина, по който искаме да изглежда, а те дори надминаха очакванията ми.

LZ: Кой е най-яркият ти спомен от снимките на „Spinning Round“?

– За мен цялото заснемане ще си остане един ярък спомен. Честно казано, не мога да определя един конкретен. Всеки човек, който го изгледа, се надявам да усети емоцията, която преживях.

LZ: Имате ли вече отзиви от феновете за песента?

– Оoo Да! Аз имам една група от фенове, които се наричат „Иринатори“ – изключително невероятни същества, които не спират да ме радват и зареждат всеки ден. Те чакаха наистина с нетърпение този проект и в момента са безкрайно щастливи. Освен тях, вече втори ден не спират да ми пишат всякакви хора, които поздравяват мен и екипа ми,  за което съм безкрайно щастлива – все пак това е сладкото удоволствие :)))

irina valkova

LZ: Да очакваме ли още съвместни проекти с DJ Runo?

– Аз, както казах, съм безкрайно щастлива да работя с него. За момента не сме мислили за следващи колаборации. Но защо – не?

Искам да се възползвам от възможността, за да благодаря на целия екип, който застана зад мен и Руно.

На първо място искам на благодаря на Alex Gold, без когото това уникално видео нямаше да е факт, на Недислав Драгнев, за когото говорихме малко по-горе, на Владислав Колев и Мартин Георгиев, които се погрижиха за микса и мастеринга, на Stefan Buddabaz, който направи монтажа на видеото. И не на последно място – на прекрасният екип от хора, които заснеха видеото.