соня васи

Соня Васи е популярна в България най-вече с това, че е първата българка, която е украсила корицата на американския PLAYBOY, както и с романтичните си отношения с някой от най-известните и желани мъже.  Мнозина помнят началото на кариерата й на сцената редом до братя Аргирови, както и факта, че  през 1989 г. печели първия конкурс „Мис България”, а след това заминава за САЩ. Тя е първата българка, която участва на конкурса “Мис свят”. Амбициозната блондинка основава групата „NAKED”, която по-късно е прекръстена на „CREEP”. Животът й е пъстър и изпълнен с много шансове и сбъднати мечти.

Малко хора, обаче знаят, че освен, че ще остане единствената българка с корица на PLAYBOY в Америка (защото голите снимки вече отпадат от изданието и няма възможност друга да бие рекорда й), Соня Васи  има приятелства, които е запазила повече от 20 години, че преди няколко месеца е станала близка приятелка с още 40 нови българи и че е започнала да ходи на фитнес преди повече от година за първи път в живота си. Макар и далеч от родината, тя не престава да се вълнува от всичко, което се случва тук и съвсем не стои безразлично, наблюдавайки от далеч от голямата си къща в Лос Анджелис. Повече подробности за каузата й, защо не иска да се връща в България, за мъжа до нея, за успехите на дъщеря й и за съвета й към българските жени, научете от самата Соня Васи, която даде специално интервю за читателите на LAZARA.

На фокус: Соня Васи

соня васи

LZ: Как минава Вашето ежедневие?

 – Около дъщеря ми. В момента моята работа като шофьор на Брияна. През август ще навърши 13 и аз съм й шофьор и я карам на училище, взимам я, карам я на срещи с приятели ,до мола и така. Тази ми е  първата година, в която я оставям на срещи и след това я взимам. Играем тенис, тя играе всеки ден.

LZ: Тя има много успехи на тенис корта. Тренира от малка и вече има цяла колекция с награди.

 – Да, тя играе тенис, откакто е на 4. Играе професионално в лигата на USTA и участва в турнири от 8 годишна. За 12-годишна стана номер 1 в южна Калифорния. Само, че не иска да играе вече. Тя мрази тенис.

LZ: А с какво предпочита да се занимава?

 – С ходене в мола. Това е по-лесно 🙂

LZ:  Липсва ли Ви музикалната сцена?

 – Може би, да. Мисля, че да. Само че, като минава времето не си мисля за това, че ако днес имах участие или концерт щеше да е готино, но може би ако трябва пак да изляза щях да усетя липсата. Иначе, така като цяло, може би – не, не знам. Странно е, как изведнъж спираш и край.

соня васи

LZ: В каква насока Ви промени раждането на дъщеря Ви?

 – Аз бях готова. Аз исках да имам дете. Исках да съм си майка и да си гледам детето. Не ми се получи на цяло, защото имах проблеми с баща й, но по принцип това исках да правя и бях готова за това. Мисля, че когато една жена иска да има дете е много важно да бъде готова за това. И да си се отдадеш на детето си. Поне аз това исках да направя и го направих. Защото вече не ми се излизаше, исках да бъда до нея, когато спи и аз съм в другата стая или до нея. Аз бях ОК с това, не ми липсваше нощния живот или свиренето или просто бях готова и ми беше приятно да бъда майка.

Ако бях по-млада сигурно щеше да ми липсва това да излизам или да не съм се наживяла. Има някои хора, които  от млади не са се наживяли и идва някакво дете и сигурно е странно. Аз достатъчно бях излизала. Не ми се излизаше повече. Не ми липсва и сега.

LZ: Познавате много популярни личности в Холивуд. Има ли някои, които са ви направили много добро впечатление или са ви възмутили?

 – Да, така е, познавам известни музиканти и артисти. Има някой, които са много готини. Не знам, дали съм срещала някой, който е бил гаден. Пол Стенли беше невероятен човек. Просто той си е такъв като мъж и човек и си остана страхотен човек с отношение към хората и като баща. Не се сещам някой към мен да се е държал надменно, може би защото съм жена. Повечето, с които към се запознавала са готини. Леонардо Ди Каприо, например е супер готин, той харесва хубави жени. Купонджия, него това го интересува и едно време и сега гледам все така продължава – жени, купони, партита у тях. Кани си в къщи приятели, много симпатично момче. От музикантите – всички. Когато си хубава жена и музикантите искат да те свалят, мъже като Стив Стивънс (китаристът на Били Айдъл), Мат Соломон от “Guns’n’roses” или Слаш са много мили, много мили. Музикантите са very nice, такива готини пичове.

соня васи

LZ: Винаги сте била открита относно личния си живот. Има ли мъж до Вас към момента?

 – Да, аз си имам приятел българин вече 8 години. Живеем заедно. Той се прибира в България, аз – не. Откакто се запознахме и сме заедно аз не  съм се прибирала. След като бях жури в “Music idol” аз не се прибрах повече. Някак си се разочаровах, но само това, но според мен нещата в България тръгнаха в някаква друга посока. Вече нямаше такива проекти, които ми харесваха или някаква работа, заради която да искам да се прибера. Повечето неща, които ми предлагаха не бяха нещо, които ме интересуват като риалити шоута като “Vip Brother”. Аз разбрах от “Music idol”, че аз не ставам за такива неща, просто много ми беше гадно, когато стана това нещо и така си го направиха Иван и Андрей. Браво на тях, супер продуценти, получи им се на тях, но тогава просто разбрах, че аз не ставам за тези неща. Много ми беше гадно и тъпо. Едно е да говориш срещу някой човек, но когато този човек ти отговори не е приятно. Не ми хареса. Не бих се съгласила за никакви пари да участвам в такива предавания.

LZ: Но в Америка сте участвала в реалити шоу?

 – Имахме едно реалити шоу в Америка за бивши съпруги на известни мъже, в което участвах. Трябваше да се казва “Hollywood Exes”. Снимахме го с още пет момичета. Обаче, след това продуцентите го дадоха на други момичета, чийто мъже бяха по-известни от нашите – бившите на Принс, Уис Смит, Мартин Лорънс и на Еди Мърфи. Но не беше така, както в България. Те знаят какво правят. В България си е направо – един срещу друг слагат и хората се избиват и за какво – за да правят шоу на други хора, които гледат сеир.  Не мога. Това е много неприятно.

соня васи

LZ: В какво вярвате?

 – За съжаление аз съм израснала през годините, в които в България не се разрешаваше ходенето по църкви не беше разрешено и не съм свикнала, не ходя, нито моето семейство. Всеки път, когато ти се случи нещо лоши си казваш, че трябва да се моля, но не знам колко е честно само когато ти се случи нещо да го правиш. Винаги, когато ти се случи нещо лошо, трябва да си благодарен. Не го правя винаги и това си е моя вина. Но аз обичам да уча – ходих на класове по кабала и будизъм. Много ми харесва на какво те учат – не като религия. Медитацията е горе-долу като молитвата, само че трябва да се прави всеки ден.

В себе си със сигурност вече не вярвам. Загубих вяра. Най-лошото, което се случи след като родих, е че загубих себе си. Не знаех как да бъда майка и да бъда себе си. И загубих себе си. Със сигурност след три години, когато дъщеря ми вече няма да се нуждае от мен като шофьор, аз ще трябва да преоткрия себе си.

соня васи

LZ: Може би ще насочите вниманието си към бизнеса с шалове и пончота?

 – Аз загубих и това като ангажимент, защото сестра ми ми помагаше, преди да роди и след това се отказа и започна друг бизнес. И аз го занемарих и го оставих. И сега се отдадох изцяло към тениса на дъщеря си. Макар сега да не е сигурна дали иска да продължи да се занимава с това. Но вече не мога да я контролирам, както преди можех. Моят приятел е нейния треньор, той е бил шампион и национален състезател на България за юноши, имал е успехи и спира да се занимава с това, но тъй като знаем, че  спорта в Америка е религия и всичко е на много професионално ниво, той имаше много по-големи възможности тук и нещата му се получиха добре. Откакто се занимава с Брияна, с клубния отбор спечелиха четири шампионски титли за пет години. Много негови състезатели са топ играчи на Съединените щати.

соня васи

LZ: Как поддържате форма?

 – От една-две години сестра ми е инструктор по пилатес. И аз ходя два, опитвам се три пъти в седмицата. Ходя на фитнес два пъти седмично. Аз едно време не съм стъпвала в зала, нито знаех къде се намира, то и през 90-те някой ходеше. Сега всички ходят на фитнес и пият смутита. Даже от малки. Аз със сигурност не ходя, защото ми харесва, а защото всички други ходят и аз трябва да ходя.

LZ: Споделете вашите трикове за красота?

Аз съм фен на ботокс, обичам филърите. Обичам една жена, ако има пари, да се поддържа. Затова една жена трябва да си събира пари, защото по-късно ще й трябват. Излизат нови неща, вече има лазери и филъри, за които не е нужно да си режеш лицето и да си правиш фейслифт, но процедурите са скъпи. Една жена, за да се поддържа й трябват доста средства. Виждаш една-две и си казваш: “те могат, и аз трябва”. Аз съм фен на това да се поддържаш. Тъпо е да се погледнеш в огледалото и да си кажеш :сбръчкана съм и да се депресираш и да си седиш в къщи. По-добре си сложи ботокс за 300 долара и си бъди щастлива като се гледаш, че нямаш бръчки, отколкото да се депресираш и да става по-лошо за теб като човек.

соня васи

LZ: Какво внесе в живота Ви Белчо – кучето, което осиновихте от Кърджали и на което предоставихте дом?

 – Направих го, защото ми писна да гледам само лоши неща във фейсбук за бездомните животни в България и насилието над тях. Исках да покажа, че има и добри хора, не са колкото лошите, но аз познавам индивидуални хора, които сами спасяват животните от улицата. Исках да го направя като пример и затова исках да го дадат по телевизията, за да видят, че няма невъзможни неща. Той литна от Кърджали и станах първа приятелка с момичето, което го спаси – Мерал. Всеки ден си говорим с нея. Толкова приятелства направих покрай това куче. Белчо ми доведе нови приятели 40 човека от България, които не се познавахме, се събрахме, за да докараме това куче до тука. Непознати от фейсбук. Аз пиша : “Може ли някой да ми помогне, да ми донесе кучето” и веднага се намериха желаещи. Първи приятели сме вече  с тях.

Не знам защо точно това куче избрах, как така стана, не знам, обаче имаше още няколко с него. Аз не можах всичките да спася. Приятелката му почина преди няколко дена. В смисъл, ако не бях го взела, те един по един си отиват. Не можеш да вземеш всички. Сигурна съм, че хората подминават и си казват: Какво мога аз да направя? Виждам, че Азис, понеже сме приятели във фейсбук, и той момчето призовава хората да спират и дават вода на кучетата по улиците. Аз мисля, че хората гледат как известните хора се държат към животните и това прави разлика. За две минути да спреш и да дадеш вода на някое бездомно животно или да го напишеш във фейсбук, има хора, които го виждат. Става. Един по един, по един. Може да сме спасили един живот, но е един. Затова го направих. Белчо е толкова щастлив. Напълня, стана американец. Добре си живее вече.

соня васи

LZ: Важно е популярните личности да дават подобен личен пример, защото аудиторията им е голяма.

 – Телевизии, журналисти, да го излъчват, дори да е тъпо. Ако всеки път се набива в главата на хората, нещо става, обръщат внимание. Дори когато разказваш някои гадни истории и някой не иска да ги слуша, си казваш: нека да ти кажа, защото може пък другия път да си помислиш за тази история и да направиш нещо добро.

Покрай Белчо такива хора срещнах и има толкова добри хора в България, обаче понеже само лошото и гадното се дава, ти оставяш с впечатление, че всички са само такива. А то не е така. Какви хора има само – и момчета, и момичета.

Живота продължава. Ние сме за малко на тази земя, всички ще си отидем. Всеки, ако направи поне по толкова малко, ще бъде от значение. То е верига – един прави, после втори, трети и се навързват. Белчо исках да бъде като символ на доброто. Това е. Той прелетя от Кърджали и си живее в Лос Анджелис. Много е щастлив.

соня васи

LZ: Има ли съвет, който бихте искали откровено да дадете на жените в България?

 – Това е и една от причините, поради които напуснах страната, когато бях на 18. Не бях съгласна, с начина, по който мъжете се отнасят към жените. Аз го разбирам, защото съм от България и съм родена там. Може би сега не е така, не знам, но жените се поставяха по-долу от мъжете. Тук жената се държи на по-друго ниво. Докато в България сякаш жената я смятат за по-долу от мъжете. Това не ми харесваше от малка. Жените някак си изплуваха, има много жени, които заемат важни постове. Мисля, че вече е по-различно от преди, но ако жените позволят, те биват подценени. И съвета ми за тези жени е – ние сме много по-силни от мъжете. Ние правим всичко, извинете, обаче е така. В днешно време ние можем да имаме същата работа, ако не и по-важна от мъжете.  Мъжете са нужни за едно нещо – за деца – това е.

Мъжете, които най-много успяват винаги имат до себе си една силна жена – и спортисти, и политици, и всякакви. Този, които е успял най-много винаги има до себе си една супер силна жена, която го поддържа и го прави по-добър и по-силен.

LZ:  Каква е философията Ви за живота?

 – В живота трябва да се рискува. Още от малка го правя, защото, ако не рискуваш, няма смисъл да живееш. Животът е един, сега си тук, каквото ще правиш го прави сега. Не го оставяй за утре. И няма нищо страшно да отидеш някъде, като не стане, да се върнеш. Като пробваш нещо и не ти се получи, поне си пробвал. Смисълът е в пътя, а не в крайната цел.

соня васи
соня васи

соня васи

соня васи

соня васи

соня васи

соня васи

соня васи

соня васи

соня васи