blondinka

Вярно е, че се твърди, че всяка блондинка се забавлява повече, но има 13 досадни проблема, с които трябва да се справят всички жени с руса коса.

Знаете ли защо не е лесно да си блондинка? Ами заради стереотипите и заради предразсъдъците на околните. Е, има и някои конкретни и досадни неща, с които трябва да се сблъскват русокосите дами единствено и само заради цвета на косата си. Ето сега имате шанс да разберете кои са те, ако спадате към другия отбор или да проверите дали може да допълните още няколко неща, ако сте от блонди тийма.

13 причини защо не е лесно да си блондинка

1. Скъпо е.  Постоянната поддръжка на блестящата руса коса съвсем не е евтина. Боядисването на корените на всеки 3-4 седмици + изсушаването и оформянето на прическа след това във фризьорския салон обикновено коства 30-50 лева. Да не говорим за тониращите шампоани и специалните продукти за боядисана коса, които вървят в комплекта за цялостната й грижа.

2. Блонд-рексия. Всички русокоски знаят, че никога не може косата им да е достатъчно руса. Като че ли постоянно трябва да се борим с неприятният жълтеникав отенък, който не е онова русо, което искаме върху главата си.

3. Чувстваш се като Грейс Кели след като излезеш прясно боядисана от фризьорския салон и като Бритни Спиърс почти месец по-късно. Да си блондинка си е като работа на пълен работен ден. Постоянно трябва да се грижиш косата да е добре сресана, оформена и чиста. Веднага, щом корените се покажат и отенъкът стане жълтеникав, значи е време за посещение във фризьорския салон.

4. Зловещите фетиши за блондинките. Със сигурност всички руси дами са изпитвали това в един или друг момент от живота си. Случвало се е непознат да се доближи до вас и да ви прошепне, че има “влечение към блондинките”, нали? Не че искаме да звучим надуто, но май получаваме твърде много внимание…

5. 50 нюанса русо. Има толкова много отенъци на русата коса, които правят целия процес на боядисването толкова объркващ. Дали да бъде златен, бял, меден, маслен, пепеляв, платинен, ягодов…? Не знам! Искам просто да е рус!

6. Стереотипите. Често хората не очакват да сте много интелигентна или рязка, само защото сте блондинка. А вие от своя страна реагирате с  нещо като: “Наистина мога да рецитирам “Енеида” отзад-напред, приемете го просто.”

7. “Естествена блондинка ли си?” Дали не може този въпрос да бъде премахнат от речта? На него винаги отговарям с “Да, разбира се. Виж тази снимка, на която съм на три години.” След което получавам следващата “гатанка” : “Да, но погледни онази, на която си на осем, на която косата ти е кафява.” Тогава обикновено отминавам с наведена глава и се чувствам победена като Линус в “Коледата на Чарли Браун”. Макар, че почти всички жени се боядисват, нали? Какво значение има дали е със светла или с тъмна боя?

8. Прякорите. “Блонди”, “Мерилин”, “Златокоска”, “Рапунцел”, “Ели Уудс” (от “Професия блондинка”) и други подобни.

9. Заради това, че русите жени не могат да носят жълти дрехи. Някои се опитват да го правят, макар това да ги кара да изглеждат болнави и бледи.

10. Цъфтящите краища. Всеки ден е събитие да си блондинка. Редовните прически са задължителни, което е допълнение към точка # 1, че да си блондинка е скъпо удоволствие.

11. “Така, две блондинки завивали една крушка…” О, знаете ли колко обичаме безкрайните и нелепи вицове за тъпата блондинка?

12. Винаги обиждате брюнетките. Честно казано, по-голямата част от най-близките ми приятелки също са блондинка. Какво мога да кажа, ние се държим заедно. Е, имаме и няколко чернокоси и червенокоси в смесицата, но когато искаме да кажем нещо от сорта на “аз и русата ми дружка” това не проработва, защото хората се чувстват изключени и пренебрегнати.

източник:harpersbazaar.com