zashto majete izneverqvat

Защо мъжете изневеряват на жените си? Откъс от книгата „Дръж се като дама – мисли като мъж“ (Act Like a Lady – Think Like a Man) на Стив Харви. Постарали сме се да намерим отговор на вечния въпрос: „Защо любовницата е по-добра от съпругата“ и ви предлагаме мъжки поглед върху проблема. Запознайте се с версията на най-продаваният автор Стив Харви, която е посветена на отношенията между половете.

Защо мъжете изневеряват?

За повечето жени предателството е немислимо и непростимо. Щом сте се врекли в любов и сте казали един на друг „Обичам те“, то най-малкото, което може да направи мъжът, е да бъде лоялен. Той може да послъгва (от време на време), да не се занимава с домакинската работа и отглеждането на децата, да не припечелва много, да обръща повече внимание на приятелите си и на майка си, отколкото на вас, а в леглото да е посредствен любовник. Но не дай си Боже, мъжът да дръзне да изневери! Жените могат да носят много на раменете си, но не прощават измяната.

Въпреки това, ние го правим.

Защо?

Мъжете изневеряват, защото …

… МОГАТ

Мъжете, за разлика от жените, гледат на се*са по различен начин. За много от вас, се*сът е емоционален – това е акт на любов. Но при мъжете в се*са не е задължително да има емоция или смисъл. На мъжете ни е лесно – много лесно – правиш се*с, идваш си у дома, измиваш се и се държиш така, сякаш нищо не се е случило. Сексът за нас е просто физическо действие – любовта няма нищо общо – абсолютно нищо!

… СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ

Разбира се, мъжете мислят и за риска да бъдат хванати в изневяра. Но по-голямата част от мъжете имат странични романтични връзки, с абсолютната сигурност, че това ще им се размине и, разбира се, с неоспорима сигурност, че и ги хванат, накрая ще са оправдани. Ние сме доста уверени, че е по-важно за вас да останете с нас, дори и с несъвършенствата ни и няма да отидете и да живеят в самота. Поне това е, на което ние се надяваме. Но след като вашите подозрения се превръщат от „думи и дела“, ние започваме да лъжем и да отричаме. Това е в случая, когато ви ценим. Но ако мъжът вижда, че вие ​​не се вписвате в жизнения му план, той няма дори да се опита да скрие факта и да се извини, дори след като е хванат на местопрестъплението. Той просто ще ти каже, че спи с друга жена, защото …

… ТОЙ НЕ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ТОВА, КОЕТО ИСКА И НЕ Е НАМЕРИЛ ЖЕНАТА, ОТ КОЯТО СЕ НУЖДАЕ 

Може да си помислите, че това е извинение, но – не! Това е реалността! Колко пъти сте срещали мъж, който да каже „Когато започвам да изкарвам достатъчно, ще се замисля над задълженията си“ или „Когато взема тази премия, ще се кротна“. Мъжът все още се опитва да се реализира и докато той се движи в тази насока, няма да се отклонява с отношенията си с вас. Той сам си казва, че няма време за това.

Следователно, и поведението му ще бъде толкова подмолно.
Същото може да е вярно и за женения мъж с деца. Зрелият мъж знае кой е той и дали е щастлив с това, което прави и печели, дали животът му е организиран по подходящ начин, прави ли това, което иска и е задал своите приоритети в реда: Бог, семейство, образование, бизнес и всичко останало. Но ако семейството не е на второ място в този списък, то той ще се посвети на приоритетите си в реда, в който иска.

… ВКЪЩИ НЕ Е КАТО ПРЕДИ

С други думи, домът е станал скучен. И на мъжа му липсва искрата, която беше там преди. Вие сте се променили. (Той знае също, че се е променил, но ние не говорим за него, а за теб.) Идва и чувството, че не го оценявате толкова, колкото преди. Благодарността е по-слабо изразена, има и много спорове – като това, което вдига толкова шум и ви събужда сутрин и други битови неща. Вашето семейство не изглежда, като същото семейство, в което той се е съгласял да живее. И ако той не получи това, което е очаквал, вероятно е да потърси и да го намери на друго място, защото, знаеш ли какво? Той знае, че винаги ще бъде в състояние да го намери някъде другаде, особено поради факта, …

… ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЖЕНА, С КОЯТО ДА ВИ ИЗНЕВЕРИ

Това е истина, която жените не искат да признаят. Представете си, ако всяка жена каже, „Женен ли си? А, не! Не мога да правя това с теб!“. Знаете ли колко много бракове и връзки ще бъдат спасени? Мъжете имат възможността да изневеряват, тъй като по-голямата част от жените не са готови да се отдадат на мъж, който не им принадлежи. Разбира се, понякога има и измамени жени, които не знаят, че той вече е зает. Въпреки това, повечето от тези жени знаят, че спят с женен мъж.

Из „Дръж се като дама – мисли като мъж“