Чийзкейк без печене – 3 изкусителни рецепти за чийзкейк. В топлите дни никой не обича да се навърта покрай горещата печка и именно в името на домашно приготвените десерти ви предлагаме тези чийзкейк рецепти, които не включват използване на фурна. Ако обичате ягодов чийзкейк, то първото предложение за студен чийзкейк с малини и ягоди ще ви допадне. Ако пък предпочитате да похапвате чийзкейк в чаша, тогава второто предложение за чийзкейк без печене с крема сирене е за вас. А ако търсите идея за лесен чийзкейк без печене подходящ за вегани, тогава се насочете към третата рецепта.
Предимството на тези десерти е това, че могат да се приготвят предварително и допадат почти на всеки вкус. Това ги прави подходящи за специални поводи, когато ангажиментите в деня на събитието са прекалено много, а повечето видове класически чийзкейк е по-добре да престоят в хладилника от предишния ден.
Чийзкейк без печене – 3 рецепти
Замразен розов чийзкейк с ягоди и малини
Това е една опростена чийзкейк рецепта, в която не присъстват нито брашно, нито захар или масло. Хрупкавата коричка на този десерт е подсладена с фурми, бадеми и кокосово масло, а свежият пълнеж съдържа маскарпоне, извара, мед, пресни ягоди и малини. Това е идеалният чийзкейк без печене за лятото!
Необходими продукти за замразен чийзкейк с маскарпоне:
За коричката:
300 гр (2 чаши) бадеми
10-12 свежи фурми
2 супени лъжици кокосово масло
Шипка сол
За пълнежа:
2 чаши пресни (или замразени) малини и ягоди
Сок от 1/2 лимон
1/2 чаша мед
1 чаша маскарпоне
1 чаша извара (вероятно бихте могли да я замените с цедено кисело мляко)
За украса:
1 чаша пресни летни плодове и няколко ядливи цветя
Начин на приготвяне на чийзкейк с маскарпоне без печене:
Раздробете бадемите в блендер или кухненски процесор за около минута. Добавете фурмите, кокосовото масло и солта и отново включете процесора, докато всичко се смели и съчетае. Изсипете го равномерно на дъното на кръгла тава с диаметър 20 см с незалепващ повърхност. Съхранявайте в хладилника, докато направите пълнежа.
Смесете плодовете, лимоновия сок и меда. Разбъркайте заедно маскарпонето, изварата и смесените плодове в голяма купа. Изсипете полученото върху горната част на подготвената в тавата кора и я сложете във фризера за 1-2 часа (можете да я съхранявате във фризера в продължение на дни, но след това трябва да я оставяте да омекне малко, преди да я сервирате).
Направете тортата украсена с пресни плодове и няколко ядливи цветя. Сервирайте незабавно отрязаните парчета.
Чийзкейк без печене с боровинки и праскови в купички
Следващото предложение за чийзкейк без печене с декорация от резени праскова и боровинки, наподобяваща слънчоглед, е чудесно предложение за летните партита. Този плодов чийзкейк с крема сирене е лесен, вкусен и с добър външен вид. За разлика от другите рецепти, тази е разделена в 4 индивидуални порции, аранжирани с глазирани плодове, подготовката на които ще ви отнеме около 45 минути.
Необходими продукти за 4 порции чийзкейк с боровинки и праскови:
За коричката:
3/4 чаша грахам трохи от крекери
1 супена лъжица кафява захар
1/4 ч. л. канела
2 1/2 супени лъжици разтопено краве масло
За пълнежа:
120 грама крема сирене на стайна температура
3/4 чаша пудра захар
1 чаша сметана
За глазурата:
1 чаша смачкани праскови
1/2 чаша бяла захар
4 ч.л. царевично нишесте
2/3 чаша студена вода
За украсата:
6-8 пресни праскови
30 пресни боровинки
Начин на приготвяне на чийзкейк с крема сирене без печене
Направете коричката:
В средна купа, разбъркайте заедно трохите от грахам крекерите, кафявата захар и канелата. Изсипете разтопеното масло отгоре и разбъркайте, за да се комбинират съставките. Трохите трябва да са влажни, а не сухи (ако е така, добавете още малко разтопено масло), но не мазни (ако е така, добавете малко повече трохи в сместа) Разделете трохите сред купичките за сервиране, като изсипете на дъното им равномерен слой (няма нужда да натискате). Можете да ги поставите в хладилника, докато правите пълнежа на чийзкейка.
Направете пълнежа:
В голяма купа с електрически миксер разбийте крема сиренето докато стане гладко. Добавете пудрата захар и разбъркайте на най-ниска скорост, докато сместа се изглади. В друга купа разбийте с електрическия миксер сметаната, докато се получат върхове. Внимателно прибавете сметаната в сместа от другата купа, докато се съчетаят напълно. Извадете купичките от хладилника. С помощта на лъжица изсипете от пълнежа над коричката, като я разпределите между 4-те купички и изгладите горната повърхност. Уверете се, че не сте ги напълнили до горе. Използвайте хартиена кърпа, за да почистите вътрешните ръбове на стъклените чаши, ако е необходимо. Поставете чашите в хладилника, докато отрежете пресните праскови.
Направете глазурата:
В малка средна тенджера комбинирайте смачканите праскови, захарта, царевичното нишесте и студената вода. Разбъркайте, за да комбинирате продуктите. Гответе на средна температура, като разбърквате редовно, докато сместа започне да заврира. Намалете топлината на котлона до ниска температура и гответе още няколко минути, докато течността изглежда прозрачна (не млечно-мътна) и се е сгъстила малко. Изсипете сместа през фина цедка, за да премахнете парчетата праскова. Трябва да получите прозрачна течност (може би малко жълта), която е малко по-гъста. Тя трябва лесно да излее от лъжицата. Оставете настрана и изчакайте да се охлади до стайна температура, докато я използвате.
Направете украсата:
Нарежете пресни праскови в много тънки резени. Ще имате нужда от 16 филийки за всяка чаша. Когато направите 16 резена, извадете една чаша от хладилника и поставете прасковите отгоре, както е показано на снимките (две резена за едно венчелистче, а режещите ръбове се срещат в средата). Разбъркайте добре прозрачната глазура и проверете дали тя е достигнала или е близка до стайната температура. Ако не е, поставете я в хладилника за няколко минути. Топлата глазура върху сместа от крема сирене ще го стопи. Сложете около 1/4 от глазурата отгоре. Трябва да покриете малко прасковите. Върнете купичката в хладилника. Повторете с останалите 3 чаши. Оставете готовите десерти да се охладят поне час, за предпочитане 2 часа или повече. Глазурата ще стегне, докато е в хладилника.
Преди да сервирате, подредете кръг от пресни боровинки в центъра, за да завършите украсата тип слънчоглед.
Лесен чийзкейк с ядки и ванилия
Последното предложение за чийзкейк без печене е подходящо за вегани. В този домашен чийзкейк няма яйца, маскарпоне или крема сирене, но има много сурови ядки и аромати. Ето как да си приготвите това истинско удоволствие за сетивата и небцето:
Необходими продукти:
За коричката:
1 чаена чаша бадеми
20 фурми без костилки
1/4 чаша какао на прах
3 супени лъжици агаве
2 ванилови боба, настъргани
щипка сол
За пълнежа:
5 чаши кашу, напоено във вода за една нощ
1 чаша кокосово масло, разтопено
1 чаша консервирано пълномаслено кокосово мляко
1/2 чаша агаве нектар
7 супени лъжици лимонов сок
4 ванилови бобчета, настъргани или 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
3 супени лъжици матча на прах (зелен чай)
щипка сол
За шоколадовата глазура:
2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
3 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка агаве
Начин на приготвяне на веган лесен чийзкейк без печене:
На дъното на кръгла тава с диаметър 25 см сложете лист хартия за печене.
В кухненския процесор или в блендера сложете заедно съставките на кората, докато не получите фино раздробени частици които прилепват заедно. Изсипете ги равномерно по дъното на тавата и притиснете с ръце.
За пълненежа: Изцедете напоеното кашу и го смесете с останалите съставки. Сложете в блендера, докато станат гладки и кремообразни. Изсипете получената смес върху кората за чийзкейка. Поставете в хладилника най-малко за 4 часа, преди да залеете с шоколад.
За глазурата: Разбъркайте всички съставки заедно, докато получите гладка смес. Поръсете над чийзкейка. Съхранявайте в хладилника до готовност за сервиране.
Добър апетит!
източник:greenkitchenstories.com
seasonsandsuppers.ca
wickedspatula.com