Рецепти

Рецепта за чийзкейк – хапки “Маргарита”

recepta za chiizkeik

recepta za chiizkeik

Обичате ли коктейл Маргарита? Е, значи и вкусът на тази рецепта за чийзкейк с лайм, Трипъл сек и текила също ще ви хареса, защото съдържа всичко като течната версия, но с добавка на бита сметана за финал. Звучи добре, нали? Не всички чийзкейк рецепти са с плодове, а също така това освен с маскарпоне се прави и чийзкейк с крема сирене. Всеки, който търси начин да приготви лесен чийзкейк, който освен всичко останало да бъде впечатляващ на вкус, може да разчита на тази чийзкейк рецепта.

Рецепта за чийзкейк – хапки “Маргарита”

recepta za chiizkeik

За разлика от повечето рецепти за чийзкейк, за тази не се нуждаете от специфични готварски инструменти или формички за малките хапки с вкус на “Маргарита”. Разбира се, някои производители правят специални мини чийзкейк тави, но наистина всичко, което ви трябва е обикновена тава за мъфини и 12 хартиени подложки. Както можете да видите от снимките, тези са обелени преди сервиране, но за по-лесно транспортиране, можете да оставите с опаковките.

Необходими продукти за чийзкейк рецепта

1 чаша грахам трохи
2 супени лъжици масло, разтопено
450 грама крема сирене, меко
2/3 чаша захар на кристали
2 яйца
1 чаена лъжичка екстракт от чиста ванилия
кора и сок от един лайм
1/4 чаша текила
2 супени лъжици трипъл сек
2 супени лъжици брашно

За сметановия топинг:

1/4 чаша сметана за разбиване
2 супени лъжици пудра захар
1/2 чаена лъжичка екстракт от чиста ванилия
Кора и резени лайм, за гарниране

Начин на приготвяне на рецепта за чийзкейк

recepta za chiizkeik

Загрейте фурната до 170 градуса. Поставете хартии за мъфини на дъното на тава за 12 броя кексчета.
В малка купа, смесете заедно грахам трохите и разтопеното масло, докато получите влажна консистенция на бучки. Разпределете я на дъното на всяка хартиена подложка и печете за 5 мин.
В голяма купа разбийте заедно крема сирене и захар до получаване на гладка и кремообразна смес, за около 2-3 минути. Прибавете последователно към нея разбитото яйце, ванилията, лимоновата кора, лимоновия сок, текилата, Трипъл сек и брашното.
С лъжица разпределете полученото тесто във всяка подложка и печете 20-25 минути или докато клечка за зъби поставена в центъра им, излезе чиста.
Оставете да се охлади напълно при стайна температура, след което поставете в хладилника за най-малко 4 часа. Гарнирайте с бита сметана, лимонови резени и настъргана кора преди сервиране.
За битата сметана: В голяма купа (за предпочитане стенд миксер с приставката с разбъркване), разбийте крема сиренето на висока скорост, докато се сгъсти. Постепенно добавете пудрата захар и ванилията, а след това продължете да разбивате на висока скорост, докато схванат се сгъсти напълно. Направете по едно сметаново цвете върху всеки мини чийзкейк.

Добър апетит!

източник:chocolatemoosey.com