Тази рецепта за чийзкейк с маскарпоне и ягоди не изисква печене, а плодовете придават приятен аромат на десерта. Технологията на приготвянето не е сложна, а един кухненски робот ще я направи още по-бърза. Определено се изисква търпение, защото този чийзкейк с маскарпоне трябва да престои една нощ в хладилника преди консумация, така че ако искате да го направите за конкретен повод, най-добре би било да го подготвите един ден преди него. Но резултатът определено си заслужава дългото чакане! Ето и самата рецепта за чийзкейк с маскарпоне и ягоди.
Рецепта за чийзкейк с маскарпоне и ягоди
Добре е да извадите десерта от хладилника поне 20-30 минути преди сервиране.
– 160 гр. ронливи бисквити
– 60 гр. разтопено краве масло
– 200 гр. ягоди – измите и почистени
– 160 гр. захар
– сокът и кората на един лайм
– 250 гр. маскарпоне на стайна температура
– 300 гр. крема сирене на стайна температура
– 400 мл сладкарска сметана
– допълнително ягоди и малки цветя за декорация
Начин на приготвяне на рецепта за чийзкейк с маскарпоне и ягоди
В кухненски робот смелете бисквитите до консистенция на пясък или ги натрошете на ситно. Смесете ги с разтопеното масло и с тази смес оформете коричката на чийзкейка в тава с размери 18-24 cm. Поставете я в хладилника, докато приготвяте пълнежа.
Смесете ягодите, захарта, настърганата кора и сокът от лимона в блендер или кухненски робот.
В голяма купа смесете маскарпоне, крем сирене и сметана и разбийте с миксер, докато се получи кремообразна смес. Към нея прибавете ягодовото пюре и разбъркайте добре.
Излейте сместа върху предварително подготвената коричка от бисквити и разпределете равномерно. Покрийте с домакинско фолио и поставете тавата в хладилника за една нощ.
Преди сервиране декорирайте отгоре с пресни ягоди и цветя.
Добър апетит!