Тези мъфини с канела и глазура от топено сирене обикновено са на почит във всяка кухня, макар да се задържат в помещението за не повече от половин час. Вкусният им аромат бързо примамва всички около масата. Тези малки великолепни хапки лесно стават любими на цялото семейство.
Рецепта за мъфини с канела и глазура от топено сирене
Въпросните мъфини с канела и глазура от топено сирене изобщо не са трудни за приготвяне. Може да ги направите, като мини-мъфини или в стандартна форма, според вкуса и предпочитанията си. За да си приготвите апетитна доза от двадесет малки или десет мъфина с нормални размери, ще ви трябват следните продукти:
За мъфините:
1 1/4 чаша брашно
4 с.л. кристална захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 чаша прясно мляко
1 разбито яйце размер L
1/4 чаша разтопено масло ( половин пакетче)
1/ ч.л. ванилов екстракт
За овалване:
2 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. канела
За глазурата:
600 гр. топено сирене на стайна температура
3/4 с.л. масло на стайна температура
1/2 до 1 с.л. прясно мляко
1/4 ч.л. ванилов екстракт
3/4 чаша пудра захар
Мъфини с канела и глазура от топено сирене – начин на приготвяне
След като си набавите необходимите продукти, може да започнете с изпълнението на рецептата. За по-голямо улеснение ще я представим в последователни стъпки.
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте мъфините със спрей мазнина, за да не залепнат.
2. В средно голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. В друга купа разбъркайте яйцето и млякото. Бавно добавете маслото и ванилията. Изсипете към сухата смес и разбъркайте добре. След това смесете съставките за овалване на мъфините и внимателно поставете отгоре готовото тесто. С помощта на лъжица напълнете формите за мъфините.
3. За мини-мъфини печете в продължение на 20 минути. За такива с нормални размери между 25 и 30 минути. След като се изпекат ги оставете да изстинат.
4. В средно голяма купа разбъркайте заедно топеното сирене и маслото (ако не е достатъчно меко го сложете за кратко в микровълновата фурна), докато получите гладка смес. Добавете ванилията и 1/2 с.л. от млякото. Накрая изсипете и пудрата захар и разбъркайте. При нужда долейте още малко мляко, за да получите гъста и насипна консистенция. Извадете мъфините от формичките и направете глазурата. Поставете ги на скара, за да може глазурата да стегне.
Сервирайте веднага готовите мъфини с канела и глазура от топено сирене. Желаем ви добър апетит! Разгледайте и останалите ни предложения с вкусни и лесни рецепти.