Рецепта за ябълкови розички

qbalkovi rozichki

qbalkovi rozichki

Решихме да ви представим една интересна рецепта за ябълкови розички. С нея ще успеете да впечатлите дори и враговете на сладките изкушения, а какво остава за техните любители. Вкусът не е прекалено наситен, предвид наличието на този плод. Съчетан е с тесто, което също до някъде е способно да намали сладостта на добавения конфитюр. Оставяме ви в ръцете на сладката част от живота.

Рецепта за ябълкови розички

qbalkovi rozichki

Ето кои са необходимите продукти, за да направите тази рецепта за ябълкови розички:

1. 4 броя ябълки (сорта по избор) разделени на половини и изчистени от средната част
2. сок от половин лимон
3. 3 с.л. конфитюр от плод по избор
4. 200 гр. вода (количеството може да варира)
5. 1 лист от бутер тесто
6. канела (на вкус)
7. метална форма за мъфини
8. обикновено брашно за поръсване

Как да приготвите рецепта за ябълкови розички?

qbalkovi rozichki

В шест лесни стъпки можете лесно да се сдобиете с произведението от рецепта за ябълкови розички – един красив и вкусен десерт за всеки повод. Дори и една начинаеща домакиня ще се справи с предизвикателството. Ето как да си ги приготвите.

1. Загрейте фурната до 180 градуса
2. Сложете резените изчистени ябълки в купа с водата и лимоновия сок. Уверете се, че течността е покрила ябълките. Поставете в микровълновата фурна за 3 минути с цел да омекнат и да станат по-лесни за навиване.
3. Вземете бутер тестото, поръсете масата си с брашно, за да не залепва. Разточете тестото така, че да се получат 6 ленти с широчина 7-8 см. Използвайте нож за пица (или обикновен, ако нямате такъв), за да го нарежете според желаните размери.
4. В отделен съд смесете любимия си конфитюр с няколко лъжици вода, ако не искате да е прекалено сладък сладкиша ви. След това разнесете малко количество по цялата дължина на лентата. Върху нея, от половината посока навън, наредете резените ябълки, като половината от всеки резен е похлупен от следващия. Загърне листа, така че да бъде прегънат на две. Повторете действията докато продуктите и тестото се изчерпат.
5. Всяка розичка поставете във формата за мъфини.
6. Печете 35-40 минути. След изваждането им, по желание поръсете с канела на вкус.

qbalkovi rozichki

Можете са използвате розичките и като част от един голям тарт в тава. Начина на сервиране оставяме на вашето въображение. Добавите ги към следобедно кафе или ги поднесете след основното хранене. Каквото и да решите, всичките ви гости и семейство ще бъдат приятно изненадани от артистичната визия на сладкиша и от лекия му приятен привкус.