Тази лесна рецепта за шоколадови бисквити със сигурност ще ви изкуши. Представете си само : хрупкави бисквитени сандвичи с богат шоколадов вкус и маслен пълнеж от разтопен млечен шоколад…ммм. Не е нужно извинение или специален повод, за да се поглезите с нещо вкусно, нали? Ако все пак търсите причина, направете го, защото е делник или защото е празник, защото е слънчево или облачно, защото сте в добро настроение или не, защото обичате сладките и защото го заслужавате. Които търси, намира. Поводи за радост винаги има.
Рецепта за шоколадови бисквити, които ще променят деня ви
С тази рецепта за шоколадови бисквити ще получите подобрен вариант на класическите „Орео“ сандвичи, но много по-хрупкави и пълни с млечен шоколад, вместо с химикали. Тези малки хапки наслада със сигурност ще подобрят деня ви и ще го направят по-вкусен.
Ето как да си приготвите шоколадовите бисквити
За да си направите две дози от тези шоколадови бисквити ще ви трябват следните продукти:
За бисквитите:
- 1 1/2 чаша универсално бяло брашно
- 1/3 чаша тъмно или обработено датско какао на прах
- 1/2 ч.л. нес кафе
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сода за хляб
- 1/2 чаша (1 парче) обезсолено масло на стайна температура
- 1/4 чаша кристална захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванилова есенция
За масления крем:
- 100 гр. натрошен млечен шоколад
- 1/3 чаша обезсолено масло на стайна температура
- 2 чаши пудра захар или повече, ако е нужно според вкуса
- 2 с.л. сметана или повече, ако е нужно според вкуса
- 1 с.л. малцово сухо мляко
- 1/2 ч.л. ванилова есенция
- щипка сол
След като си набавите необходимите продукти за тази рецепта за шоколадови бисквити, може да започнете с приготвянето им. Ето описанието в процеса в стъпки, за по-голямо улеснение:
1. Загрейте фурната на 220 градуса.
2. В голяма купа смесете брашното, какаото, нес кафето, солта, содата и бакпулвера. Разбъркайте сухата смес и я оставете настрана.
3. В друга купа разбийте с миксер маслото и захарта за около 3 минути на средна скорост. След това добавете яйцето и ванилията и разбийте още малко, докато сместа се хомогенизира.
4. Към тази смес добавете сухата и разбъркайте добре, докато се получи гладко тесто.
5. С помощта на лъжица, оформете малки топчета от тестото и ги поставете върху лист за печене в тавата. Печете за около 8-9 минути или докато бисквитките станат пухкави и готови. Извадете тавата от фурната и ги оставете да се охладят за 5 минути. След това ги преместете върху решетка, за да изстинат напълно.
6. За да приготвите масления крем, разтопете шоколада в микровълновата фурна. Оставете да се охлади, докато направите останалата част за крема.
7. В купа разбийте маслото, докато стане пухкаво за 1-2 минути. Към него добавете пудрата захар и отново разбъркайте. Прибавете разтопения шоколад и разбийте добре.
8. В малка купа смесете сметаната и млякото на прах. Добавете готовия маслен крем, солта и ванилията. Разбъркайте в продължение на 2-3 минути, докато се получи пухкав крем.
9. Поставете около една супена лъжица в центъра на бисквитата и отгоре залепете втора. При лекото притискане на двете бисквити крема ще се разпредели равномерно.
Желаем ви добър апетит с тази рецепта за шоколадови бисквити!