Десерти

Рецепта за веган брауни

recepta za vegan brauni

recepta za vegan brauni

Рецепта за веган брауни с шоколад, което може да зарадва всички ценители на сладките шоколадови десерти. Мек, сочен и топящ се в устата сладкиш, който може да приготвите бързо и лесно. А докато чакате да се изпече, ароматът, които ще се разнесе из цялата кухня ще ухае толкова омайно, че всички ще бъдат нетърпелива да опитат от вълшебния десерт брауни, който сте забъркали.

Рецепта за веган брауни

recepta za vegan brauni

За около 12-16 парчета вкусно шоколадово веган брауни ще ви трябват около 10 минути за подготовка и 20 минути за печене, както и продуктите от списъка:

 – 1/4 чаша авокадо – смачкано добре или направено на пюре

– 1/4 чаша зехтин

– 1 чаша бяло пълнозърнесто брашно

– 1/2 чаша неподсладено какао на прах

– 3/4 чаша тръстикова захар (или кристална захар)

– 1 ч.л. сода за хляб

– 1/2 ч.л. сол

– 3/4 чаша вода ( или 1/2 чаша варено кафе и 1/4 чаша вода)

– 1 1/2 чаша веган тъмен или полусладък шоколадов чипс

Начин на приготвяне на шоколадово веган брауни

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе си тава за сладкиша, като сложите лист хартия за печене на дъното й или го намажете с тънък слой зехтин. В голяма купа смесете авокадото и зехтина и  разбъркайте, до получаване на гладка смес. Прибавете към нея брашното, какаото, захарта, содата, солта и водата и отново разбъркайте добре. Добавете една чаша шоколадов чипс.

Изсипете сместа в тавата и разпределете тестото равномерно. Поръсете отгоре с останалата половин чаша шоколадов чипс  и печете 15-20 минути. Може да използвате клечка за зъби, с която да проверите кога сладкишът е готов. Внимавайте да не оставите по-дълго във фурната, защото тогава браунито ще получи текстура като на блат за торта. Оставете готовото веган брауни да изстине за около 20 минути, преди да го сервирате. След това го разрежете на квадратни парчета и му се насладете.

Добър апетит!

Inline
Inline