recepta za zamrazeno brauni

Рецепта за замразено брауни, което е изкушаващо като прохладна мелба. Този летен сладкиш съдържа хрупкави орехи и меки, лесно дъвчащи се кафяви блатове като прочутия кекс, коронясан с богато количество сладолед. Забравете за диетите днес и се поглезете с малко парче ледена сладост.

Рецепта за замразено брауни

recepta za zamrazeno brauni

За приготвяне на брауни:

– 1 кутия ( 520 гр.) Betty Crocker готов микс за брауни

– Вода, зехтин и яйца, според инструкциите върху опаковката

– 1/2 чаша нарязани орехови ядки

За пълнежа:

– 8 чаши сладолед, леко разтопен

– 1/2 чаша Hershey’s топинг – затоплен

– 1/2 чаша нарязани орехови ядки

– По желание – 1 чаша замразен ( размразен ) разбит топинг – крем, сметана

Начин на приготвяне на замразено брауни

След като си набавите нужните продукти, може да започнете с приготвянето на тази рецепта за замразено брауни. За ваше улеснение инструкциите са номерирани в последователен ред.

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Подмажете много тънко дъното на тавата, в която ще печете сладкиша. Пригответе сместа от готовата микс в купа и прибавете нужните вода, зехтин и яйца към нея. Разбъркайте добре и прибавете ядките. Изсипете в тавата.

2. Сложете във фурната и печете 15-17 минути или докато средната част на сладкиша е готова (използвайте клечка за зъби, за да проверите това). В никакъв случай не печете повече, отколкото е нужно. Извадете веднага от фурната и преместете браунито върху решетка, за да се охлади за 45 минути.

3. Поставете сладкиша в подходящ съд и го покрийте отгоре с пласт сладолед. Използвайте обратната страна на лъжицата, за да го разпределите равномерно. След това го поставете в хладилника за около 3 часа.

4. Преди сервиране залейте десерта с горещ топинг, поръсете с орехи и го оставете за 5 минути на стайна температура, преди да го разрежете на парчета. Сервирайте с крем или сметана отгоре по желание.

Да ви е сладко!