Домашна лимонада с боровинки

домашна лимонада

Домашна лимонада с боровинки – идеалната напитка за есента. Ако не знаете как се прави лимонада, сега ще научите колко е лесно, защото това е напитката, която си заслужава да консумирате – вие, вашите роднини и гости, вместо готовите бутилирани варианти на безалкохолни. Добавянето на сезонни плодове е най-доброто решение за всички рецепти, така че, след като веднъж усъвършенствате метода, може да експериментирате с още домашни напитки с вкус на прясна лимонада.

Домашна лимонада с боровинки

домашна лимонада

Правенето на домашна лимонада стана един от най-предпочитаните начини за приготвянето на разхладителни напитки, в които сте наясно с всички съставки. Комбинацията от прясно изцеден лимонов сок, пълен с витамин С, натурално плодово пюре и контрол над подсладителите предоставя идеалното съчетание на идеалната освежаваща напитка с малко калории и много полезни вещества.

Необходими продукти:

2 чаши пресни боровинки
1/4 чаша захар на кристали
1/4 чаша вода
1 чаша прясно изцеден лимонов сок (около 8 лимони)
1 чаша сода / газирана вода

Начин на приготвяне на домашна лимонада с боровинки

домашна лимонада

В голяма тенджера сложете боровинките, захарта и водата и изчакайте  да заври.

Оставете да ври в продължение на 5 минути или докато боровинките се сварят и сместа се сгъсти. Махнете от огъня и прецедете през фина мрежа или цедка в купа, като се стараете да изстискате толкова течност, колкото е възможно. Изхвърлете остатъчните твърди вещества от плодовете. Оставете течността да се охлади до стайна температура.
В една голяма кана, смесете заедно приготвения боровинков сироп с лимоновия сок. Охладете, докато течността стане достатъчно студена.

Точно преди сервиране, добавете сода, разбъркайте внимателно и поднесете с украса от лимонови резени и пресни боровинки върху чашите. По желание добавете лед.

източник:chocolatemoosey.com