Домашен коктейл с ябълков сайдер

ябълков сайдер

ябълков сайдер

Рецепта за коктейл с ябълков сайдер с повече алкохол за повече настроение. Може да се сгреете през студените вечери с чаша стоплящо кръвта ви питие, което, споделено с приятна компания, може да сложи един добър финал на работната седмица. А защо не използвате възможността да „блеснете“ като перфектен домакин с приготвянето на напитка, която ще очарова гостите ви с богат и наситен аромат, а след това ще ги покори с микса от алкохол? Е, това съвсем не е трудно, защото единственото, което трябва да направите, е да смесите съставките, а след това да поднесете чашите декорирани с пръчка ароматна канела и резен ябълка.

Коктейл с ябълков сайдер

ябълков сайдер

По желание може да добавите няколко бучки лед към домашния коктейл с ябълков сайдер, за да омекотите остротата на алкохола в него. Като допълнителна украса може да сервирате резени ябълка и лайм, за да имат възможност гостите ви да добавят от тях според вкусовите си предпочитания.

ябълков сайдер

Забъркването на цяла кана домашен коктейл със сайдер от ябълки ще ви улесни при сервирането. Добре е да изберете красива кана, както и ниски стъклени чаши, които да сервирате върху поднос върху масата в хола.

ябълков сайдер

Според броя на гостите може да прецените количестото коктейл с ябълков сайдер, което искате да приготвите. За една пълна чаша от 260 мл ще ви трябват:

  • 60 гр джин или водка
  • 140 гр джинджифилова бира
  • 60 гр ябълков сайдер
  • сок от един лайм
  • резени ябълка и лайм за гарниране
  • канелени пръчки за гарниране
  • лед

ябълков сайдер

По желание сложете на дъното на чашата лед и върху него излейте джин или водка. Изцедете лимоновия сок и го излейте отгоре. Добавете бирата и ябълковия сайдер и разбъркайте с канелената пръчка. Гарнирайте с резен ябълка и поднесете.

ябълков сайдер

 

източник:delineateyourdwelling.com