Пригответе си вкусен обяд или вечеря с тази лесна рецепта за тарт с броколи. Изяжте дозата си „зелени“ за деня с това топло и бързо за приготвяне ястие. Леко и вкусно предложение за всички, които обичат здравословната храна.
Рецепта за тарт с броколи – продукти
Ето списък с продуктите, които трябва да си набавите, за да приготвите тази рецепта за тарт с броколи:
– 4 бр. големи тиквички
– 4 бр. цели яйца
– 8 бр. белтъци
– 1/2 чаша чист йогурт или цедено мляко
– 2 чаши броколи, нарязани на парчета
– 2 чаши къдраво зеле, нарязано на тънки ленти
– 1 1/2 чедър с ниско съдържание на мазнини, настъргано на ренде
– сол на вкус
– черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Ето инструкциите за приготвяне на ястието, описани в последователни стъпки за по-голямо улеснение:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете кръгла тава и напръскайте дъното й със спрей мазнина или използвайте няколко капки, с които да покриете равномерно тавата, за да не залепне ястието. Оставете настрана.
2. Настържете тиквичките на тънки и дълги ивици, с помощта на ренде или друг подходящ уред.
3. Поставете ги в гевгир или голяма цедка и оставете да се отцедят за около 20 минути над купа, поръсени с малко сол.
4. Междувременно разбийте добре в голяма купа яйцата и допълнителните белтъци. Прибавете към тях цеденото мляко и малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, докато се получи гладка и кремообразна смес.
5. Откъснете няколко листа кухненска ролка и попийте добре тиквичките.
6. След това ги прибавете заедно с къдравото зеле и 1 чаша чедър към останалата смес.
7. Разпределете равномерно в предварително подготвената тава и поръсете отгоре с останалото количество чедър.
8. Печете 40-45 минути. след това усилете фурната на максимум за 2-3 минути, за да се запече добре отгоре и да добие леко кафеникаво-златиста коричка.
Сервирайте топъл готовият тарт с броколи. Желаем ви добър апетит!