Можем да ви гарантираме, че с тази рецепта за пълнен картоф ще придадете доста чар на този обикновен на пръв поглед зеленчук. Ако сте имали дълъг и напрегнат ден, тази следобедна закуска или предястие може да ви помогне. В случай, че картофите са ви един от любимите зеленчуци, можете да си направите повече и да имате за 2-3 дни. Предложената рецепта е само с 2 картофа, но зависи и колко членно семейство сте.
Съставки за пълнения картоф
Нужни продукти за рецепта с пълнен картоф:
2 големи печени картофи, напълно сварени и охладени
4 резена бекон, сварен и нарязан на ситно
½ чаша настърган чедър
4 големи яйца
сол и черен пипер на вкус
авокадо, босилек, лют сос, салса или други желани съставки също са по желание
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната 200 градуса
2. Разполовете всеки картоф и издълбайте вътрешността оставяйки тънък слой около издълбаното. Запазете тази част от картофите за друга употреба.
3. Поставете хартия за печене в тавата.
4. Запълнете издълбаните картофи със ситно нарязания бекон. Добавете настърган кашкавал отгоре.
5. Внимателно счупете по едно яйце отгоре. Поръсете със сол и черен пипер.
6. Печете на загрята предварително на 200 градуса фурна за 12-18 минути или докато яйцата се изпекат.
7. Извадете и отгоре поръсете с останалите си любими подправки.