Рецепта за пилешка супа с къри и див ориз, с която ще зарадвате всички в дома си. Вкусно, ароматно и питателно предложение, на което може да се насладите за обяд или вечеря. Пригответе си тази лесна супа с плътна конзистенция, която е перфектно овкусена и не съдържа глутен. Това я прави идеална за хората, които трябва да се съобразяват с наличието на това вещество в храната, която консумират.
Рецепта за пилешка супа с къри и див ориз – продукти
Това божествено предложение е подобрена версия на класическата рецепта, но в този случай сметаната е заменена с екзотично кокосово мляко, а италианските подправки – с къри. Ето и списък с нужните съставки, достатъчни за приготвяне на около 7 порции супа:
– 1 чаша суров див ориз
– 1 с.л. зехтин
– 1 средно голяма глава бял лук – обелен и нарязан на кубчета
– 2 големи моркова – нарязани на кубчета
– 2 стъбла целина – нарязани
– 3 скилидки чесън – обелени и смляни
– 4 чаши качествен пилешки бульон
– 3 чаши сварено пилешко месо, нарязано на парчета
– 2 ч.л. къри на прах
– 1 дафинов лист
– 1/2 ч.л. кимион
– 1/2 ч.л. сол кашер
– 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
– 1 кутия кокосово мляко
– За гарниране по желание: нарязан пресен магданоз, едър червен пипер на люспи и кокосови стърготини
Начин на приготвяне
Започнете да приготвяте тази рецепта за пилешка супа с къри и див ориз, като първо сварите ориза. Сложете го в средно голяма тенджера и прибавете 4 чаши вода. Включете котлона на средно висока температура и покрийте с капак, докато заври. След това намалете силата на температурата и оставете да къкри за около 40-45 минути, докато оризът омекне и стане готов. Махнете от огъня и прецедете излишната вода.
Междувременно, докато чакате оризът, загрейте зехтина в голяма тенджера на средно висока температура. Прибавете лукът, морковите и целината и пържете за 6-7 минути, като разбърквате периодично. Сложете чесънът и гответе за още 1-2 минути. Добавете и останалите продукти – пилешки бульон, месо, дафинов лист, къри, кимион, кокосово мляко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете супата да къкри. Когато заври, намалете силата на температурата на котлона и прибавете готовият ориз. Махнете дафиновият лист и опитайте ястието. При нужда овкусете с допълнително сол и черен пипер. Сервирайте готовата супа топла и гарнирана със съставките по желание. Добър апетит!