Има нов начин да се насладите на карамелизирани шайби сочна зелена ябълка и направо ще се влюбите в тази рецепта за ябълков начос. Зарадвайте компанията в дома си със свежи плодови резени.
Рецепта за ябълков начос – продукти и начин на приготвяне
Броят на плодовете и количеството на съставките зависят от големината на компанията. Ето продукти за около шест порции, които ще отнемат само десет минути:
– 5 средно големи кисели ябълки – обелени, почистени от семките и нарязани на тънки шайби
– Сокът на 1-2 лимона
– 1 буркан карамелен сос ( или разтопете заедно 36 карамела с 1 с.л. вода в микровълновата фурна)
– 30 големи „Маршмелоуз“ (marshmallows)
– 1/3 чаша краве масло, нарязано на кубчета
– 1/2 чаша нарязани фъстъци, орехи или други ядки
– 1/2 чаша дребен шоколадов чипс
Ето и как да си приготвите тази рецепта за ябълков начос:
След като нарежете ябълките на шайби, веднага ги напръскайте или потопете в лимоновия сок, за да не потъмнеят. В тенджера разтопете на котлона на средно висока температура кравето масло и бонбоните. Разбърквайте често и махнете от огъня, след като са готови. Подредете плодовите резени в голяма плоска чиния. Полейте с карамел, а след това с разтопената смес. Отгоре поръсете с ядките и шоколадовия чипс. Сервирайте веднага, докато заливката е още топла. Добър апетит!