Великден

Интересна идея за Великден

lesna ideq za Velikden

 Знаем, че харесвате всички наши  идеи за Великден,  защото ви предлагаме лесни и ефектни  решения за  великденската атмосфера в дома ви. При нас може да откриете всичко, което ви е нужно, за да блеснете като перфектната домакиня в празничния ден. Как да боядисате яйцата по удивителен начин? Как да аранжирате свежи цветя, за да допълните празничната атмосфера? Как да декорирате трапезата за този светъл християнски празник? Как всички около масата да ви гледат с възхищение? Отговорите на всички въпроси са тук при нас.

Кулинарна магьосница като вас може да превърне и най-обикновено сварено яйце в очарователно сладко пиленце. Децата ще се влюбят от пръв поглед в тази малка вкусотия на празничната трапеза. Материалите, които са ви нужни  са малко на брой и най-вероятно разполагате с тях.

 Лесна и интересна идея за Великден с варено яйце

За да направите поредната от нашите лесни  идеи за Великден са ви нужни следните продукти: едно обелено сварено яйце, един морков, лист нори, малко нарязана салата айсберг, малък нож, ножици и  колоритна  купичка за сладкиши.

Първо направете клюн на вашето пиленце,  като изрежете малък триъгълник от моркова. Изрежете с ножицата две малки кръгчета от нори за очи (може да използвате и две зрънца черен пипер за тази цел). Сложете ги настрани.

ideq za Velikden s vareno qice

Вземете яйцето в едната си ръка. С помощта на ножа в другата ръка, внимателно изрежете прорез на зиг-заг около средната част на яйцето. Трябва да изглежда като пропукано. Режете само белтъка и внимавайте да не засегнете с ножа жълтъка. Използвайте двете си ръце, за да вдигнете изрязаното капаче.

ideq za velikden s vareni qica

Време е да оформите лицето на пиленцето. Поставете вече изрязаните клюн и очи върху жълтъка. Поставете капачето от белтък eviagraforsale и го завъртете така, че да не закрива лицето на вашето пиленце. Положете го в малката купичка върху свежа салата. Добър апетит с поредната ни атрактивна идея за Великден!

ideq za Velikden pilence ot svareno qice