Тази рецепта за скариди Бъфало най-вероятно ще бъде една от най-вкусните, които сте приготвяли на грил. Пресните „морски череши“ са с интересно съчетание на пикантен вкус, свежи подправки и леко сладък привкус, в компанията на неустоимо апетитен сос. А поставянето на скаридите върху шишчета, ги прави лесни както за печене върху грила, така и за ядене.
Рецепта за скариди Бъфало – продукти
Предварителното нанизване на скаридите на шишчета, намокрени във вода, ще улесни печенето върху грила. Сосът със синьо сирене, в който да си топвате хапките, преди да ги поднесете към устата си, се съчетава изключително вкусно с този на морските деликатеси. Ето и продуктите, които да си подготвите, за да изпълните тази рецепта за скариди Бъфало :
За соса със синьо сирене
– 1/2 чаша сметана
– 1/4 чаша ситно нарязан лук
– 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
– 1/2 чаша натрошено синьо сирене
– 2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
– 1 1/2 ч.л. прясно мляко
– Сол и смлян черен пипер на вкус
За скаридите:
– 18 броя големи скариди – обелени, с оставен последния сегмент до опашката
– 2 с.л. зехтин
– 1/2 парче обезсолено масло – разтопено
– 1/4 чаша лютив сос
– 1/2 глава целина, нарязана на пръчици
– Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Направете соса, като смесите всички съставки за него в купа и овкусите с 1/8 ч.л. сол и 1/4 ч.л. смлян черен пипер.
2. Направете скаридите. Първо загрейте грила на средно-висока температура в готовност за директно готвене.
3. Намажете скаридите със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Подмажете и скарата на грила, след което ги сложете да се изпекат за около 4 минути, след което ги обърнете, за да се изпекат и от другата страна.
4. Междувременно, в голяма купа смесете маслото и лютивия сос. След като скаридите се изпекат ги потопете в тази смес, така че да се покрият плътно и равномерно. Сервирайте скаридите със соса от синьо сирене и целина.