majat jenata greshni meniq

В тази статия за “5 грешни мнения за мъжа и жената” ще рушим всякакви стереотипи! Това са тези неща, които са импрегнирани във всяка сфера на живота ни. Независимо дали ни харесва или не, ние ставаме жертви на набор от клишета. Но когато става дума за отношенията в една връзка, погрешните предубеждения и становища могат значително да влошат живота ни. Ние решихме да разсеем най-честите погрешни схващания за връзката между мъжа и жената, които са в състояние да ни наранят.

Грешни мнения за мъжа и жената

celuvka maj jena

Мъжът по природа е полигамен

С такъв коз в ръкава си мъжът може да отиде далеч. Това е почти лиценз за прелюбодействие. Естеството на мъжа е такова, че се нуждаете от повече от една жена, а самата лоялност е насилие срещу природата му. Разбира се, това е един стереотип, който обхваща женкарите, които не са узрели за сериозна връзка. Понякога жените оправдават поведението на мачото с когото са с настоящото твърдение, което е фатална грешка. Да, повечето от по-силния пол са по-активни, но това не е причина за полигамията им.

Мъжът се нуждаят от сеkc, а жената от романтика

Този стереотип се излива от определението по-горе – мъжката полигамия. Твърди се, че по-силният пол в проявата на чувствата си е по-физиологичен, а по-слабата – по-духовна. Грубо казано, мъжете се водят само от инстинктите си, а жените имат по-висок разум и само се*суалните взаимоотношения не са им достатъчни. Може би е било така преди 100 години, когато момичетата са въздишали по романите на Джейн Остин и са се изчервявали от комплиментите, които мъжете им правят. Но в тези дни – ерата на свободния се*с и взаимоотношенията без ангажимент, в които понякога самите дами се предлагат, сме на мнение, че да обобщаваме жените като романтички е просто архаично.

Жените нямат логика, а мъжете са елементарни

Широко е разпространено убеждението, че в една връзка с жена, мъжът трябва да чете между редовете и да не приема думите й буквално. Подобно на това, ако дамата казва “не”, тогава тя има предвид “да”. Този начин на мислете не е присъщ на всяка една жена, със сигурност и като резултат, може да доведе до истинско притеснение. Жените намират мъжете по-праволинейни и плоски, които не могат да интерпретират и възприемат грешно сигналите.

Стандартите за красота

Само по себе си понятието “стандарт на красотата” звучи абсурдно. Красотата е много субективна и не може да се впише в определена рамка. Въпреки това, при търсене на партньор и мъжете, и жените, се ръководят от набор от строго регулирани модели, които определят привлекателността. Жената е оценена от своето тегло, дължина на краката, големина на бюста, качеството на маникюра, грима и други критерии. Ако не се достигне до определен стандарт, жената е призната като непривлекателна и несе*суална. Мъжете също са подложени на подобни стандарти за външен вид – разликата е, че заради по-екстравагантния стил на обличане и добре поддържания външен вид, може незабавно да бъдат обвинени в хомосе*суализъм. В резултат на това и момичетата, и момчетата, започват да гонят трицепси и великолепни гърди с погрешното убеждение, че това е, което противоположния пол желае да види в тях. Но в действителност, без значение колко се променя модата, реалните интимните предпочитания се диктуват от природата и са продиктувани от инстинкта. Жените могат да избират господинът, което е “на мода този сезон”, но несъзнателно да бъдат привлечени от “по-мъжките” типове. Същата логика важи и за другия пол.

Всички жени си мечтаят за сватба

Жените имат само едно на ум – като че ли всички мъже имат само едно нещо в ума си. Един от най-дългогодишните и трайните стереотипи в обществото е, че жените играят ролята на ловци на бъдещи съпрузи, а мъжете са склонни на какви ли не трикове, за да вкарат жената в леглото и после да избегнат олтара. Това са стереотипи, създадени от филмите и старомодната идея за “старата мома”, а дори и на модната сватбена индустрия, която се опитва да пробута своите брошури, каталози и визитки, фокусирани повече върху булките, отколкото върху младоженците. Такива стандарти правят мъжете в очите на обществото като жертвите на обстоятелства и се предполага, че нямат страстното желание да се оженят, а по-скоро ги принуждават да го направят.