Предястия

Веган рецепта за хумус с кориандър

vegan recepta za humus

vegan recepta za humus

Ето една много лесна веган рецепта за хумус с кориандър. Вкусно предложение за всички, които не консумират никакви месни хранителни продукти. За вегетарианския и веганския режим на хранене може да се каже, че те са здравословни и изключително природосъобразни. Известно е, че немесоядните са с по-ниска заболеваемост от хронични заболявания като наднормено тегло, диабет,  сърдечни болести и други.

Веган рецепта за хумус с кориандър

vegan recepta za humus

Не е нужно да белите нахута, когато приготвяте тази рецепта за хумус. Просто забелете леко единия край на ципата на зърното и тя ще падне цялата. Използването на блендер ще направи конзистенцията на хумуса гладка и пухкава. Дори до сега никога да не сте приготвяли това полезно и здравословно ястие, спокойно може да опитате да го направите точно сега за първи път, защото е изключително лесно. Ето и списък на съставките, които предварително трябва да си набавите:

– 880 гр. нахут – измит и отцеден

– 2 глави смлян чесън

– 1/3 чаша тахан

– 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок

– 1/4 чаша вода

– 1/8 чаша зехтин

– 1/4 чаша семена от кориандър – изпечени и счукани

– 3 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне на веган рецепта за хумус

vegan recepta za humus

Сложете съставките за тази веган рецепта за хумус – нахут, тахан, вода, лимонов сок, чесън и зехтин в блендер или кухненски робот и пасирайте, докато се получи гладка смес. Опитайте и овкусете по желание със сол, смлян черен пипер и допълнително лимонов сок. Преместете в голяма купа.

Сложете семената от кориандър в малка тенджера върху котлона и го включете на средно висока температура. Разбърквайте периодично в продължение на 2 минути или докато семената станат светло-кафяви на цвят. Махнете от огъня и веднага ги изсипете в хаванче и счукайте добре. Поръсете върху купата с хумус и гарнирайте с пресен магданоз. Сервирайте с пресни зеленчуци и домашен хляб. Добър апетит!