сладки прасковки

Ще ви представим една рецепта за сладки Прасковки, която е вариация на така любимите от едно време сладки. Вместо с мармалад по средата, тези са с крем със сирене Рикота. Може да оцветите вашите сладки Прасковки в един цвят, например розов, или да ги направите в червено и жълто. Изборът е ваш. Вижте какво ви е необходимо за тази рецепта и как се приготвят сладки Прасковки.

Рецепта за сладки Прасковки с крем

рецепта за сладки прасковки

Необходими продукти за сладки Прасковки:

540 гр пресято брашно
1 супена лъжица бакпулвер
3 големи яйца
155 гр захар
120 мл прясно мляко
115 гр разтопено масло
кората на един лимон

за крема с Рикота:

500 гр сирене Рикота
110 гр захар
1 ванилова есенция
кората на един портокал

допълнително:

захар за овалване
сладкарска боя в червено (розово) и жълто
листа прясна мента (по избор)

Начин на приготвяне на сладки Прасковки

сладки прасковки

В средна купа разбъркайте рикотата със захарта, докато се получи гладка и кремава смес. Добавете портокаловата кора и ванилията. Охладете крема, докато правите сладките.

Загрейте фурната до 180 градуса. Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. В друга купа разбийте яйцата и захарта, докато се смесят добре. Добавете млякото, разтопеното масло и лимонова кора и разбийте до гладка смес. Прибавете сухите съставки към мокрите на 2-3 добавки до получаване на тесто. Завършете с месене на полученото тесто с ръце и го направете на топка. Ако е много лепкаво, добавете още една супена лъжица или две брашно. Оставете го да настрана за 5 минути.

сладки прасковки

Пригответе си две тави за печене. С ръце оформете тестото на около 44-48 малки топки и ги прехвърлете в тавите, покрити с хартия за печене. Поставете топките на разстояние около 2,5 см, тъй като ще се уголемят по време на печене. Печете първата тава със сладки за около 15 минути, докато отдолу станат златисто кафяви, а върховете им бледи. Когато извадите първата тава, поставете втората във фурната.

Когато сладките са изпечени ги оцветете в избраните от вас цветове боя (следвайте инструкциите на опаковката). Слепете ги с крема и ги оваляйте в захарта. Оставете ги за няколко часа на хладно преди да ги сервирате. По желание може да ги декорирате вашите сладки Прасковки с листа прясна мента.

сладки прасковки

Източник: www.sugarsalted.com