- Advertisement -
Рецепти

Рецепта за сладоледена торта на клечка за Рожден ден

sladoledena torta

sladoledena torta

Рецепта за сладоледена торта на клечка за Рожден ден. Бъдете оригинални и вместо нещо тривиално и очаквано, поднесете такива десерти за летен Рожден ден. Това със сигурност ще впечатли всички гости, а само вие ще знаете тайната на тази лесна за приготвяне рецепта, която изисква само 5 съставки и 20 минути от времето ви. Не е нужно да знаете точно как се прави сладоледена торта, за да направите подобни охладени вкусотии с двойна глазура и невероятна визия.

Рецепта за сладоледена торта на клечка за Рожден ден

sladoledena torta

Лесно може да станете звездна домакиня на всеки Рожден ден, като зарадвате всички с подобна сладоледена торта, която ще позволи на всеки от гостите да се почувства като рожденик, защото ще си има свещичка върху порцията си. Но истината е, че съвсем не е нужно да чакате специален повод, за да превърнете всеки един ден в специален. За приготвянето на 6-8 порции ще ви трябват следните съставки:

Необходими продукти:

sladoledena torta

  • 6-8 броя готови „Magnum“ сладоледени барчета – по желание Double Chocolate, Double Caramel, Milk Chocolate Almond и Caramel Gold
  • 2 чаши  гореща нуга
  • 20 броя бисквити Oreo или шоколадови вафли, фино смлени
  • 1 чаша разбита сметана
  • шарени захарни пръчици

Начин на приготвяне:

sladoledena torta

Подгответе си лист пергаментова хартия и го поставете на масата.

В купа сложете топлия нуга сос, но внимавайте, да не бъде прекалено горещ. Поставете лъжица в сладката смес.

Сложете натрошените шоколадови бисквити в широка чиния.

Извадете от фризера един „Magnum“, полейте го равномерно по цялата повърхност с помощта на лъжицата с малко количество от соса. Бързо поръсете с трохите от бисквитите отгоре – така, че цялата повърхност и от двете страни да бъде покрита. Поставете сладоледа върху предварително подготвената пергаментова хартия и го сложете във фризера най-малко за 30 минути.

Повторете и с останалите барчета“Magnum“, като ги вадите един по един и след украсяване ги връщате във фризера.

След като са се охладили минимум за по 30 минути, отново ги извадете един по един и украсете горната им част с по една лъжица сметана на върха на бара. Разстелете крема така, че да покрие около 1/4  от дължината. Поръсете отгоре с цветни захарни пръчици.

Върнете отново сладоледите във фризера – поне за 2 часа.

sladoledena torta

Преди сервиране забодете свещичка за Рожден ден на върха, която задължително запалете.

sladoledena torta

sladoledena torta

източник:halfbakedharvest.com