ренета каневска момиче на седмицата

Модните седмици може да са само с месец продължителност, но пък оставят трайни следи в индустрията до следващите ревюта и представяния на колекциите на гениалните дизайнери на великите брандове. Тази седмица се връщаме обратно към London Fashion Week, за да ви запознаем с Ренета Каневска, която е една от успешните български модни блогъри. Ренета е от Пловдив и точно като родния си град, тя е колоритна и бликаща от креативизъм. Усмихната, позитивна и пълна с енергия, младата българка покорява студените английски сърца и приковава погледите върху себе си, чрез уникалното си чувство за стил. Кои са визиите, които тя избра да носи за LFW, защо е избрала да учи и да се развива професионално в Лондон и кои са главните й вдъхновения, четете в интервюто ни с нея.

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Как стилът ти се е променил през годините?

– Винаги съм била много гъвкава в стила си. Най-много обичам casual стилът, но може да ме видите и в много елегантна визия, зависи от мястото и повода. Това обаче, което установих с времето е, че винаги обичам да се чувствам комфортно и удобно. Дори и най-високият ток може да се замести с много по-екстравагантна и същевременно удобна обувка! Нищо против високите токове, аз също ги обичам, но не непременно и в жертва за комфорта на ежедневието си.

LZ: Кои са нещата, които си спряла да носиш, защото си осъзнала, че не са за теб?

– Не се органичавам от почти нищо, вярвам че всяка една дреха или аксесоар има вярния стайлинг, с който може да изпъкне и да направи уникалното впечатление. Единствено се ограничавам да нося неща, които не са подходящи за фигурата ми, например, за мое огромно съжаление – crop tops!

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Има ли дрехи, които си си мислила, че никога няма да облечеш?

– Бих носила почти всичко, зависи от мястото и повода. Не искам да казвам никога!

LZ: Кое е първото модно правило, което си научила?

– По-малкото е повече. Определено съм фен на минимализма!

LZ: Кой е най-ценният съвет за стил, който си получавала?

– Стилът за мен е по-висш от модата и най-ценното в него е усещането за индивидуалност.

LZ: А, съвет който си давала?

– Не бъди роб на тенденциите, а използвай тях за свое вдъхновение за личния си стил.

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Защо избра да живееш и учиш в Лондон пред другите модни градове?

– След три прекарани години в Лондон съм повече от сигурна и щастлива, че съм направила този избор. Лондон е кипящ от емоции, енергия и позитивни вибрации град, който ми даде много възможности, а повярвайте ми, аз търся такива и грабя с пълни шепи! Избрах Лондон, защото тук има всичко по много и няма как да не преоткриеш себе си!

LZ: Кои са нещата, които те вдъхновяват?

– Оо, много са! В модата се вдъхновявам от стрийт стила в Лондон и другите мoдни столици, от любими мои блогъри и от всичко около мен. Мога просто да си вървя по-улицата и да ми скимне нова идея, това много често ми се случва… Понякога просто хората ме вдъхновяват – такива, които имат високи цели и с амбиция успяват да постигнат много.

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: От къде започваш сглобяването на една своя визия?

– Почти винаги започвам с един айтъм, който повлича цялостния стайлинг на визията ми и е вдъхновението зад нея – това е най-често аксесоар. Например, една екстравагантна чанта може да ми даде поле за изява и да е началото на една любима моя визия.

LZ: На какво наблягаш в облеклото си?

– Наблягам на личния си стил и почерк. Винаги се старая да имам поне едно нещо, което да привлече много силно внимание – било то атрактивна обувка, чанта или друг аксесоар.

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Кои са модните дизайнери, които следиш изкъсо?

– Chloé, Ralph Lauren и Dolce & Gabbana са ми любими. По принцип се старая да следя всички големи и развиващи се имена в модата, защото ми е необходимо да съм наясно с всичко, когато пиша статии и анализирам тенденции.

LZ: С кои модни къщи имаш желание да работиш?

– Не бих искала да давам конкретни имена, защото с времето идеите, целите и вижданията ми се променят по някакъв начин. Бих казала, че искам да работя с фирми, които са иновативни и се развиват успоредно със заобикалящия ни свят.

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Как се виждаш след 5-10 години?

– Със сигурност няма да загърбя блога си и ще продължа да го развивам по един или друг начин, защото той отвори много възможности за мен, а и мисля, че предстоят и много още такива. Останалото – нека съдбата покаже!

LZ: Какво преобладава в гардероба ти?

– Обичам да разнообразявам стила си, но най-често може да ме видите в по-спортна визия – дънки, екстравагантни обувки и топ. В тази комбинация се чувствам най-комфортно и удобно, а за мен комфортът е много важна част от цялостния стайлинг. Също така обичам много чантите, по-голяма страст са ми от обувките!

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Определи стила си с няколко думи.

– Chic & casual!

LZ: Кои са модните икони, от които чепиш вдъхновение?

– Brigitte Bardot, Twiggy, Sophia Loren… От съвременните много харесвам Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker & Miranda Kerr!

LZ: Как си подбираш аутфитите за Седмицата на модата в Лондон?

– Седмицата на модата за мен е много вълнуващо преживяване. За последната, която свърши преди броени дни, се постарах да направя колаборации с марки, които наистина ме вдъхновяват. Аз приемам седмицата на модата като едно огромно поле за изява, на което хора като мен могат да се осмелят да покажат виждането си за стил в пълното му значение. Избрах пет визии, които са много различни, какъвто е и стилът ми – разнообрзен!

ренета каневска момиче на седмицата

LZ: Ако можеше да избереш в коя ера да се родиш, коя би избрала?

– Обожавам вълшебството и обаянието на стилът и силуетите от 50-те.

LZ: Коя е най-важната придобивка за този сезон?

– Кръглата ми чанта от иновативния бранд Just B Bélle, която има преносимо зарядно за телефона.

LZ: Какво би пожелалал на читателите ни?

– Аз се опитвам да наложа чрез блога си да наблягаме повече на личния си стил и да използваме модните тенденции за наше вдъхновение. Пожелавам на всички ваши читатели да се осмелят и да покажат личния си стил и почерк!

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

ренета каневска момиче на седмицата

Streetstyle photography LFW: Antanas Martinkus