Ако обичате традиционните български сладкиши, то тази рецепта за реване ще ви хареса. Основната идея е българска, но е модернизирана и обогатена с добавянето на маково семе и крем. Дори и да сте опитвали от напоения със сироп десерт реване, малко хора познават вкуса му в съчетание с крем. Време е и вие да се докоснете до него. Зарадвайте семейството и приятелите си с нещо леко и приятно на вкус. Ще допадне на приятелките ви по време на съботното ви следобедно кафе.
Рецепта за реване
Преди започването на каквито и да е приготовления относно тази рецепта за реване, запишете си необходимите продукти и се запътете към най-близкия магазин.
1 и 1/2 – 2 ч.ч. брашнo
3 бр. яйца
1 ч.ч. маково семе
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. грис
1 ванилия
За крема:
5 с.л. захар
2 с.л. брашно (с връх)
2 с.л. меко крема сирене
3 ч.ч. прясно мляко
За сиропа:
сокът от 1/4 бр. лимон
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
Как се приготвя реване с маково семе и крем?
Започвайки с приготовленията на вашето реване, трябва първо да се справите със сиропа. Смесете захарта и водата и ги оставете да се варят за 15 минути. Прибавете към него лимоновия сок и го оставете на стайна температура за известно време да изстине.
След като реването е поело напълно сиропа, се залива с леко изстиналия крем. Слага се за няколко часа в хладилника, за да стегне. Поръсете с маково семе.