Рецепта за Капрезе салата с песто дресинг

рецепта за капрезе салата с песто дресинг

Тази рецепта за Капрезе салата с песто дресинг е чудесно предложение за обяд или вечеря, защото е свежа,  засищаща и невероятно лесна за приготвяне. През лятото на почит са всякакви видове салати и колкото са по-леки и бързи, толкова по-добре. Те дават нужните витамини, минерали и фибри на тялото, без да оставят усещане за тежест в стомаха и да трупат мазнини около талията. Възползвайте се от изобилието на пресни зеленчуци и подправки, което предлага сезона изпробвайте нови рецепти за салати всеки ден. А ние, ще се стараем да ви изкушаваме редовно с вкусни и лесни предложения. Днес опитайте това, което се приготвя само за 10 минути.

Рецепта за Капрезе салата с песто дресинг – продукти

рецепта за капрезе салата с песто дресинг продукти

Съставките, които изисква тази рецепта за Капрезе салата с песто дресинг са малко на брой. За две порции ще ви бъдат необходими следните продукти :

– 1 пакет готова зелена салата микс

– 2 шепи чери домати

– 2 шепи Моцарела на топчета

– 1 брой узряло авокадо

– 2 с.л. песто – за предпочитане е да е приготвено в къщи – рецепта за домашно песто може да намерите в сайта ни

– 4 с.л. зехтин

– Сокът от един лимон

– Сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

рецепта за капрезе салата с песто дресинг

Изсипете готовият салатен микс в две купи, като разпределите количеството по равно. Измийте доматите и ги разполовете на две. Разделете авокадото и сложете по половина във всяка купа, като го нарежете на малки кубчета. Добавете Моцарелата и салатата е почти готова. Направете дресинга, като в буркан смесите пестото със зехтин, сол и черен пипер, Разбъркайте добре и залейте салатата с него. Това е всичко! Добър апетит!

рецепта за капрезе салата с песто дресинг