Може да започнете с приготвянето на тези шоколадови сладки за Коледа малко по-рано, защото около този празник разполагате с кратко време, в което да направите много неща. На никого няма да навреди един експеримент, а и това ще даде възможност за предварителна репетиция, за да се справите по-уверено след това за пред гостите.
Сладки за Коледа – най-вкусната и лесна рецепта
Ако нямате много опит с приготвянето на курабии и сладки за Коледа, това е чудесна възможност да започнете. Може да направите различни по големина и брой лакомства според апетитите и броя на гостите си. Продуктите, които ще ви бъдат необходими за 8-10 големи шоколадови сладки за Коледа са следните:
– 175 гр черен шоколад (70%), начупен на парчета
– 25 гр. солено краве масло
– 30 гр. брашно
– 1/10 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л. сол
-1 голямо яйце
– 75 гр. кристална захар
– 1/2 ч.л. ванилов екстракт
– 100 гр разтопен млечен шоколад
– ситно натрошени захарни пръчки
Начин на приготвяне на шоколадови сладки за Коледа
На водна баня разтопете маслото и млечния шоколад и оставете да се охладят.
Смесете брашното, солта и бакпулвера в купа и оставете на страни.
Разбийте яйцето, захарта и ванилията за 8-10 минути с миксер, докато се получи еднородна, пухкава бледа консистенция.
В шоколадовата смес добавете 75 гр от начупения шоколад, прибавете и сухата смес и разбъркайте добре.
Оставете да престои за 15 минути на стайна температура.
Междувременно загрейте фурната на 175°C и подгответе тава с лист хартия за печене. Вземете от тестото и изсипете количество около 2 супени лъжици за една сладка, като оставяте разстояние между всяка. Печете 8-10 минути.
Оставете топлите сладки за Коледа да се охладят.
Потопете всяка от тях в разтопен шоколад, а след това в натрошени захарни пръчки.
Поставете готовите сладки да се охладят и втвърдят върху решетка.