Тези вкусни рецепти се приготвят лесно и бързо, но опитвали ли сте ги до сега? Ако отговорът ви е отрицателен, ви предоставяме възможност да разнообразите менюто си с нови предложения за салата, основно ястие и десерт.
Опитайте тези вкусни рецепти
Салата с круша, нар и авокадо
Тази салата с нар, круша и авокадо е пълна със свежи вкусове, изглежда невероятно и се приготвя само за 15 минути. Ето как да си я направите. Необходими продукти за 4-6 порции:
За салатата:
– 1 маруля – измита и накъсана на парчета
– 1 добре узряла круша – обелена, почистена от семките и нарязана на парчета
– 1 аяокадо – обелено и нарязано на кубчета
– 2/3 чаша обелен шам фъстък
– 2/3 чаша натрошено козе сирене ( фета, синьо сирене и друго по избор)
– 1/2 чаша червен лук ( около 1/2 малка глава) – нарязан на малки кубчета
– Семената на един нар
За цитрусовия винегрет:
– 1/3 чаша прясно изцеден портокалов сок
– 1/4 чаша бял балсамов оцет ( или бял винен оцет)
– 1 с.л. мед
– 1/2 ч.л. сол
– 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
– 1/3 чаша зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете всички съставки за салатата. Направете дресинга, като изсипете в малка купичка всички съставки за него и разбъркате добре. Излейте дресинга върху салатата и сервирайте веднага.
Пилешки шишчета с текила и лайм
Тези вкусни пилешки шишчета с текила и лайм са бързи и лесни за приготвяне. Перфектни са за печене на грил или фурна – сочни и много вкусни. Ако използвате дървени шишчета не забравяйте да ги накиснете за 10 минути във вода, преди да нанижете месото на тях. Подготовката трае около 15 минути, а печенето им – около 6 минути. Ето и как да си ги направите.
Необходими продукти:
– 3 скилидки чесън – смляни
– 1/3 чаша прясно изцеден сок от лайм
– 1/3 чаша текила
– 2 с.л. растително или рапично масло
– 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
– 1/2 ч.л. кимион
– 1/2 ч.л. сол + допълнително за поръсване
– Около 900 гр. пилешки гърди – без кости и кожа
– Дървени или метални шишчета
– По желание – свежи листа кориандър
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете чесъна, текилата, лимоновия сок, маслото, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркайте и прибавете вътре парчетата пилешко месо. Покрийте всяко едно от тях добре с маринатата, като използвате лъжица. Покрийте купата с капак или фолио и я поставете в хладилника за 30 минути ( до 8 часа максимум).
Загрейте грила или фурната на средно-висока температура. Извадете месото, изхвърлете останалата марината и нанижете парчетата на шишчетата. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер, преди да го сложите да се пече за 6-8 минути, като го обръщате периодично. Махнете готовите шишчета от огъня и сервирайте веднага, поръсени със свежи листа кориандър.
Хрупкав десерт с праскови и джинджифил
Този десерт с праскови и джинджифил е изпълнен със сладък и свеж пълнеж, поръсен отгоре с перфектен и хрупкав топинг. За 8-10 порции от него ще ви бъдат необходими следните продукти:
За пълнежа:
– 1400 гр. праскови – обелени и нарязани на малки парчета
– 3 с.л. брашно
– 1 с.л. прясно настърган джинджифил
– 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
– 1/4 чаша кафява захар
– 1/4 чаша бяла кристална захар
– 1/2 ч.л. канела
– 1/2 ч.л. ванилия
За топинга:
-1/2 чаша обикновени овесени ядки
– 1/2 чаша фелирани бадеми
– 1/4 чаша краве масло на стайна температура
– 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Подмажете дъното на тава с масло и я оставете на страна. В голяма купа смесете всички съставки за пълнежа, разбъркайте добре и изсипете в подготвената тава. В друга купа смесете съставките за топинга и ги изсипете върху прасковите в тавата. Печете 35-45 минути или докато топинга започне да става кафеникав на цвят. Сервирайте веднага готовият сладкиш с топка ванилов сладолед и карамелова заливка по желание. Може да съхранявате в хладилника до 4 дни.